İran: ABD'nin saldırısı çökmeye yüz tutmuş teröristlerin güçlenmesine neden olacak

İran, ABD'nin Suriye'ye düzenlendiği füze saldırısını şiddetle kınadığını duyurdu.

İran: ABD'nin saldırısı çökmeye yüz tutmuş teröristlerin güçlenmesine neden olacak

İran, ABD’nin Suriye’deki Şayrat Hava Üssü’ne düzenlediği füze saldırısını şiddetle kınadığını duyurdu. Açıklamada saldırının uluslararası hukuka aykırı tehlikeli bir hareket olduğu belirtildi.

İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada “İran, Amerikan savaş gemilerinden Suriye’deki Şayrat Hava Üssü’ne yapılan saldırıyı ve her türlü tek taraflı askeri eylemi şiddetle kınıyor” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık Sözcüsü Behram Kasımi imzasıyla yayımlanan açıklamada, “İran her türlü kimyasal silah kullanımını şiddetle kınıyor. Aynı zamanda bunun bir bahane olarak kullanılıp tek taraflı eylemlerde bulunulmasını tehlikeli, uluslararası hukuka aykırı ve yıkıcı bir hareket olarak görmektedir” denildi.

Açıklamada, “Suriye’nin İdlib kentindeki şüpheli kimyasal saldırının failleri ve bu olaydan yararlananlar belirsizliğini korurken, ABD’nin Suriye’ye füzeli saldırısı, çökmeye yüz tutmuş teröristlerin güçlenmesine neden olup Suriye ile bölgedeki durumun daha da karmaşık hale getirecek” ifadeleri kullanıldı.