Iraklı Ezidi Ali: IŞİD’in kaçırdığı kadınlar, köle pazarlarından satın alınarak kurtarılıyor

Iraklı Ezidi aktivist Ali Hüseyin El Hansuri, IŞİD'in kaçırdığı kadınları kurtarmak için kurulan köle pazarlarından satın alındığını belirtti.

Iraklı Ezidi Ali: IŞİD’in kaçırdığı kadınlar, köle pazarlarından satın alınarak kurtarılıyor

Iraklı Ezidi aktivist Ali Hüseyin El Hansuri, IŞİD’in kaçırdığı ve köle olarak kullandığı kadın ve çocukları kurtarmak için yürütülen çalışmalarda 1700’e yakın kadının, pazarlardan satın alınarak ailelerine kavuşmalarının sağlandığını belirtti.

Sputnik’in haberine göre Ali Hüseyin El Hansuri, bölgede ailelerin kaçırılan kızlarını bulmak için “köle ajanları”nın da olduğunu belirterek, bunların kaçırılan kadınların aileleriyle anlaşmalı olarak çalıştıklarını ifade etti. El Hansuri, bu yöntemle IŞİD’in elinden 1700 kadının kurtarıldığını da sözlerine ekledi.

El Hansuri’nin ifadeleri şöyle: Fayza 17 bin dolara satıldı. Bu miktar aktivistler ve Ezidi Esirlerin Kurtarılması Derneği tarafından kurtarıldı. 21 Haziran’da köle pazarından alındıktan sonra Irak Kürdistanı’nda bir kampa götürüldü. Kaçırılmasından bu yana 3 yıl geçtiğinden ailesi onu güçlükle tanıdı. Ailenin 9 üyesi esir durumda. Fayza esirken hizmetçilik görevi görmüş.”

Ammi isimli bir kadının 5 çocuğuyla birlikte Rakka’da bulduklarını ve 25 Kasım 2016’da onu pazardan kurtarmak için 50 bin dolar ödemek zorunda kaldıklarını ifade eden Hansuri, Rakka’daki bir pazardan 6 Aralık 2016’da kurtardıkları Hayfa isimli bir genç kız için de 16 bin dolar ödendiğini söyledi.

http://gazetemanifesto.com/2015/11/30/gaziantepte-kole-pazari/