Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki: Türkiye hayal görüyor

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el Maliki, “Türkiye’nin Musul başta olmak üzere Irak’ın bazı kentlerini kontrol etme hayalleri olduğunu, ancak bunu yapabilecek güçte olmadığını” söyledi. Sputnik‘in aktardığına göre Maliki, “Türkler, Musul’u Türk (kenti) yapmaya çalışıyor. Bu hayaller, Türkiye’nin bu hırsları… Musul dediklerinde aynı zamanda Erbil, Kerkük ve Süleymaniye de diyorlar. Bu hayalleri gerçekleştirmek için çok güçsüzler”... View Article

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Maliki: Türkiye hayal görüyor

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Nuri el Maliki, “Türkiye’nin Musul başta olmak üzere Irak’ın bazı kentlerini kontrol etme hayalleri olduğunu, ancak bunu yapabilecek güçte olmadığını” söyledi.

Sputnik‘in aktardığına göre Maliki, “Türkler, Musul’u Türk (kenti) yapmaya çalışıyor. Bu hayaller, Türkiye’nin bu hırsları… Musul dediklerinde aynı zamanda Erbil, Kerkük ve Süleymaniye de diyorlar. Bu hayalleri gerçekleştirmek için çok güçsüzler” dedi.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin (IKBY) 25 Eylül’de gerçekleştireceğini açıkladığı ‘bağımsızlık referandum’una da değinen Maliki, referandumun gerçekleştirilse bile IKBY’nin bağımsız olamayacağını söyledi. Maliki “Kürdistan hukuki anlamda da anayasal anlamda da bağımsız bir devlet olamaz. Kürtler, anayasa referandumunda verdikleri oylarla kendi kaderini belirlediler ve Irak’ın federal bir devlet olduğuna karar verdiler. Kendi kaderlerini belirlemek için her gün hakları yok. Belki referandum gerçekleştirilebilir, ancak Kürdistan ayrılamaz” ifadelerini kullandı.