"İnsanların sevgisini tüketmek böyle bir şey olsa gerek"

Piyanist Fazıl Say, AKP destekçiliğini her fırsatta gösteren Rıdvan Dilmen için dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, AKP destekçiliğini son olarak gazeteciye saldıran Arda Turan’a sahip çıkarak gösteren spor yorumcusu Rıdvan Dilmen için dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Son dönemlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı dilinden düşürmeyen, 16 Nisan referandumu öncesinde de ‘Evet’ kampanyası başlatan eski futbolcu Rıdvan Dilmen, Milliyet spor muhabiri ve yazarı Bilal Meşe’ye saldıran Arda Turan’a destek çıkmıştı.

Fazıl Say sosyal medya hesabından Dilmen için ”İnsanların sevgisini tüketmek böyle bir şey olsa gerek. Hatta öyle ki; merak bile etmeyeceğiz neyle nasıl devam edeceğini. Bazı insanlar kendini unutturmayı tercih ediyor. Kendileri bilir.” dedi.

İşte Fazıl Say’ın paylaşımındaki ifadeler:

“Bizim çocukluğumuzun Fenerbahçe forvetiydi Rıdvan. O yıllarda günümüzdeki gibi yıpratıcı, güçlü, süratli, yaratıcı, hem şutör hem pasör özellikleri olması da gerekmiyordu. Çalım atsın, gol atsın, penaltı yaptırsın yeterdi. Çelimsiz ve fiziksiz bir futbolcuydu, ama yetenekleri vardı. Severdik. Rıdvan’ın oynadığı Fenerbahçe de , Milli Takımımız da o yıllarda hiç bir uluslararası başarı yakalamış değildi. Fenerbahçe Avrupa’da iki tur geçsin , yeterdi. Milli Takım grupta ezilmesin, bir kaç puan toplasın o da yeterdi. Kendi ligimizin, lokal futbolumuzun starıydı Rıdvan… Sonra futbol yorumcusu oldu, orada da sevildi. Türk halkı futbolcu ve yorumcu Rıdvan’ı severdi. Ve Rıdvan son 7-8 yıldır müthiş mertebede siyasileşti; maç anlatırken bile durduk yere Erdoğan övüyordu. Bir antipati oluşmaya başladı. Bu arttıkça arttı.
En son Referandumda “evet” propagandacılığına girerek gönüllerden silindi, Arda Turan-polemikleri meselesinde ise iyice “yazık” dedirtti insanlara.
İnsanların sevgisini tüketmek böyle bir şey olsa gerek. Hatta öyle ki; merak bile etmeyeceğiz neyle nasıl devam edeceğini. Bazı insanlar kendini unutturmayı tercih ediyor. Kendileri bilir.”