İnşaat işçileri büyük buluşmaya hazırlanıyor

İnşaat işçileri sömürüye karşı buluşuyor.

İnşaat işçileri büyük buluşmaya hazırlanıyor

İnşaat ve Yapı İşçileri Derneği (İYİ-DER) tarafından organize edilen “İnşaat işçileri sömürüye karşı buluşuyor” başlıklı etkinlik önümüzdeki Pazar günü yapılacak.

Yoğun sömürü koşulları ve iş cinayetlerinin tehdidi altında çalışan inşaat işçilerinin mücadelesinin ülkemizde büyük önem taşıdığı bir gerçek. Taşeron şirketlerde neredeyse karın tokluğuna çalışan, şantiyelerde kötü koşullarda yaşamak ve beslenmek zorunda kalan, gurbetçi işçiliğin ülkemizdeki en tipik örneğini yaşayan inşaat işçileri hem hakları, hem de gelecekleri için seslerini yükseltecekler.

19 Şubat Pazar günü saat 14:00’da İstanbul Kadıköy Aktaş Düğün Salonu’nda yapılacak etkinliğe gazeteci yazar İsmail Saymaz, “Babamın Kanatları” filminin yönetmeni Kıvanç Sezer ile şarkılarıyla İlkay Akkaya da katılacak.

İYİ-DER tarafından etkinlik için bir açıklama da yapıldı. Açıklama şu şekilde:

“İNŞAAT İŞÇİLERİ BULUŞUYOR

Türkiye’nin lokomotifi,parlayan yıldızı diye pazarlanan inşaat sektöründe,biz inşaat işçileri yoksulluğun, sefaletin ve sömürünün esiri haline getirildik.

Her yıl yüzlerce arkadaşımızı iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tedbirler alınmadığı için iş cinayetlerine kurban veriyoruz. Binlerce işçi arkadaşımız ise bir daha çalışamaz hale gelecek bir biçimde iş kazası geçiriyor.

Taşeronlaşmanın cenneti haline getirilen inşaat sektöründe, çoğu zaman haklarımız verilmeden kendimizi şantiyenin kapısında buluyoruz.

Bizler, insan onurunu zedeleyen barınma ve beslenme koşullarına mahkum ediliyoruz.

Çoğu zaman maaşlarımız yatırılmıyor ya da eksik ödeniyor. Asgari geçim indirimlerimiz verilmiyor. Sigorta primlerimiz ya hiç yatırılmıyor ya da eksik yatırılıyor.

Bu kölelik düzeninin nedeni aç gözlü, gözünü kar hırsı bürümüş inşaat patronlarıdır.Bu sömürünün nedeni her türlü hukuksuzluğu görmezden gelen hükümettir.

İnşaat İşçilerinin örgütsüzlüğü,birlik olamaması patronlara cesaret vermekte ve her geçen gün maruz bırakıldığımız sömürü katlanarak devam etmektedir.

İnşaat İşçileri olarak bu köleci düzene mahkum değiliz.Bizimle aynı kaderi paylaşan inşaat işçileriyle yan yana gelip, örgütlenip mücadele ederek bu sömürüyü ortadan kaldıracağız.

İnşaat İşçisi bu karanlık tabloyu reddediyor, emeğini,geleceğini kazanmak için buluşuyor.”