İngiltere'deki McDonalds'larda grev: "Grevciler oyun bozan gruplar"

İşçilerine uzun çalışma saatleri, yoğun iş yükü ve az maaştan başka bir şey vaat etmeyen McDonalds'ın İngiltere'deki Cambridge ve Crayford bölgelerindeki restoranlarında grev başladı. Greve sendikalar da destek veriyor.

İngiltere'deki McDonalds'larda grev:

İşçilerine uzun çalışma saatleri, yoğun iş yükü ve az maaştan başka bir şey vaat etmeyen McDonalds’ın İngiltere’deki Cambridge ve Crayford bölgelerindeki restoranlarında grev başladı. Greve sendikalar da destek veriyor.

Evrensel‘den Arif Bektaş’ın haberine göre, Fast food ve fırın işçilerinin üye olduğu BFAWU Sendikası Genel Sekreteri Ian Hadson yaptığı açıklamada, McDonald’s’ın 0 saat sözleşmesi dayattığını ve ücretleri de aşağıda tutmaya çalıştığını söyledi. Hadson, saat ücretlerinin en az 10 sterlin olmasını ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra, iş güvenliğinin de sağlanmasını istedi.

McDonald’s yetkilileri ise, bu iki restorandaki işçilerin, Birleşik Krallık’taki tüm çalışanlarının sadece yüzde 0.01’ini oluşturduğunu öne sürerek, “küçük bir grubun oyun bozanlık” yaptığını iddia ediyor.

Greve muhalefet lideri Corbyn’in desteği de var…