İngiltere'de hükümet karşıtı mitinge binler katıldı

Geçtiğimiz cumartesi günü Theresa May hükümetinin gitmesi ve kemer sıkma politikalarına son verilmesi talebiyle Londra'da bir miting düzenlendi.

İngiltere'de hükümet karşıtı mitinge binler katıldı

Geçtiğimiz cumartesi günü Kemer Sıkma Politikalarına Karşı Halk Meclisi’nin (People’s Assembly Against Austerity) çağrısıyla Theresa May hükümetinin gitmesi ve kemer sıkma politikalarına son verilmesi talebiyle Londra’da bir miting düzenlendi.

İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’in de konuşmacı olduğu mitingde, ağırlıklı olarak işçi sınıfının ve yoksul kesimin yaşadığı ve geçtiğimiz günlerde çıkan yangınla 80’den fazla kişinin hayatını kaybettiği Grenfell kulesi faciasına özel bir yer ayrılırken, Theresa May hükümetinin 8 Haziran seçimleri sonrası meşruiyetini yitirdiği ve kemer sıkma politikalarına da son verilmesi çağrısı yapıldı.

Theresa May’in liderliğindeki Muhafazakar Parti hükümeti 8 Haziran günü yapılan erken seçimlerde parlamentoda daha fazla sandalye elde edeceğini umarken çoğunluğu kaybetmiş, İngiltere’de bulunan toplumsal muhalefet ise May’in hükümetinin meşru olmadığını ve gitmesi gerektiğini vurgulamıştı.