İngiltere Başbakanı ve İçişleri Bakanı'ndan Londra saldırısı açıklamaları

Dün gece saatlerinde Londra'da 7 kişinin öldüğü, 48 kişinin yaralandığı saldırı sonrası İngiliz hükümetinden açıklamalar geldi.

İngiltere Başbakanı ve İçişleri Bakanı'ndan Londra saldırısı açıklamaları

Dün gece saatlerinde Londra’da 7 kişinin öldüğü, 48 kişinin yaralandığı saldırı sonrası İngiliz hükümetinden açıklamalar geldi.

İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, saldırıyı gerçekleştirenlerin “radikal İslamcı teröristler” olduğunu söyledi.

Saldıranların ilham aldıkları yerlerin araştırılacağını belirten Rudd, saldırganlar ile ilgili ellerinde herhangi bir istihbarat olup olmadığı sorusunu ise yanıtsız bıraktı.

Rudd terör saldırısının ardından İngiltere Başbakanı Theresa May başkanlığında acil kabine toplantısının yapıldığını belirterek, “İngiliz hükümetinin başlıca önceliği halkımızın güvenliğidir. Herkese sakin fakat uyanık olması çağrısında bulunuyorum. Eğer endişe verici bir durumla karşı karşıya kalırsanız polise bildirin.” şeklinde konuştu

Başbakan May: Artık yeter demenin zamanı geldi

İngiltere Başbakanı Theresa May, saldırılar sonrası “Artık yeter demenin zamanı geldi” dedi.

Theresa May, terörle mücadele kapsamında gözaltı süresinin uzatılması ve internette radikal ideolojilerin varlığının sınırlandırılması da dahil olmak üzere, ülkesindeki güvenlik politikalarının gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

Başbakan May, İngiltere’de radikal ideolojilere “çok fazla müsamaha gösterildiğini” ve terörle mücadele kapsamında ülkesinde “zor ve belki de mahçup edici” tartışmalar yapılmasının gerekli olduğunu söyledi.

“Terörün terörü doğurduğu” yeni bir eğilimle karşı karşıya olduklarını kaydeden May, saldırganların birbirlerini taklit ediyor olabileceğini belirtti.

May ayrıca, genel seçimlerin ertelenmesi yönündeki bazı çağrılara rağmen seçimlerin planlandığı şekilde bu Perşembe günü yapılacağını kaydetti.