İngiliz diplomat otoyol kenarında ölü bulundu

İngiltere'nin Beyrut Büyükelçiliğinde çalışan İngiliz diplomat, otoyol kenarında ölü olarak bulundu.

İngiliz diplomat otoyol kenarında ölü bulundu

İngiltere’nin Beyrut Büyükelçiliği’nde çalışan İngiliz vatandaşı Rebecca Dykes, Cumartesi günü bir otoyol kenarında ölü bulundu.

Yetkililer tarafından konuya ilişkin henüz açıklama yapılmazken, 30 yaşındaki Dykes’ın Cuma günü arkadaşlarıyla buluştuktan sonra öldürülerek yol kenarına atıldığı tahmin ediliyor. Dykes’ın ailesi genç kadının ölümünden sonra, “Rebecca’nın kaybıyla yıkıldık ve şu an ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

BBC’ye konuşan üst düzey bir polis yetkilisi ise, Dykes’ın boğulduğunu söyledi. 30 yaşındaki diplomatın ölümüne ilişkin iddiaların doğruluğu, yapılan otopsinin ardından açıklığa kavuşacak.

Dykes’ın Ocak 2017’den bu yana Büyükelçiliğe bağlı Uluslararası Gelişim Departmanı’nda program ve politika müdürü olarak çalıştığı açıklandı. Britanya’nın Lübnan Büyükelçisi Hugo Shorter, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Tüm büyükelçilik bu haberle derinden sarsıldı. Düşüncelerimiz Becky’nin ailesi, dostları ve iş arkadaşlarıyla birlikte” yazdı. Dışişleri Bakanlığı ise soruşturmayla ilgili Lübnanlı yetkililerle temas halinde olunduğunu duyurdu.