İmama 'çocuklara masaj' soruşturması

Balıkesir'de Kubbeli Camisi’nin imamlığını yapan A.Ö. hakkında, “Kuran kursu eğitimi verdiği çocuklara masaj yaptırdığı” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

İmama 'çocuklara masaj' soruşturması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Balıkesir Altıeylül ilçesinde, Kubbeli Camisi’nin imamlığını yapan A.Ö. ile ilgili, “Kuran kursu eğitimi verdiği çocuklara masaj yaptırdığı” gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın soruşturmasının ardından Balıkesir Valiliği de soruşturma başlatarak A.Ö’nün görev yerinin değiştirildiğini belirtti. A.Ö adlı vatandaşın “Kuran kursu eğitimi verdiği çocuklara masaj yaptırdığı”, M.Y. adlı bir vatandaşın TBMM Dilekçe Komisyonu’na başvurusu ile ortaya çıktı. M.Y. adlı vatandaş, Dilekçe Komisyonu’na, şikâyette bulundu. Komisyon da konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı’na havale etti. Başkanlık ise komisyona verdiği yanıtta şunları kaydetti:

“Kuran kursu eğitimi verdiği çocuklara masaj yaptırdığı yolundaki şikâyet ile ilgili olarak mahallinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne inceleme yaptırıldı ve şikâyet Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirildi. Başkanlığa intikal eden şikâyet dilekçesi ile ilgili olarak da 7 Aralık 2016 tarihli onay ile müfettiş soruşturmasına başlandı ve soruşturma halen devam etmektedir.”