İmam hatiplerin müfredatında korkunç ayrıntılar: Dinden çıkan öldürülür, laiklik dinden uzaklaştırır

İmam hatip liselerinin müfredatındaki ayrıntılar tüyler ürpertiyor.

İmam hatiplerin müfredatında korkunç ayrıntılar: Dinden çıkan öldürülür, laiklik dinden uzaklaştırır

AKP’nin okullarda adım adım dinselleşme hedefi kapsamında uygulamaya soktuğu yeni gerici eğitim müfredatı tartışılmaya devam ederken, dayatmayla yaygınlaştırılan imam hatip liselerinin müfredatında geçmişten beri yer aldığı öğrenilen ayrıntılar ise akıllara durgunluk verdi.

Müfredatta, “zina eden bekârlara 100 sopa vurulması, hırsızın elinin kesilmesi, silahlı gasp, yol kesme ve eşkıyalık gibi suçları işleyenlerin öldürülmesi, asılması, el ve ayaklarının çapraz kesilmesi veya sürgün edilmesi” gibi cezalardan bahsedildiği ortaya çıktı.

Yazar Mustafa Solak, Odatv’den Deniz Güzel‘in sorularını yanıtlarken, müfredata ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

“Halkı kazanamama” tedirginliği nedeniyle önemsemediğimiz konulardan biri de eğitim. 18 Temmuz’da müfredatlar yayınlanınca gazete ve televizyonlar “‘boş ol’ denerek hakim önüne çıkmadan erkeğin karısını boşayabileceği, dul kalan kız çocuk sahibi kadının, yeni eşiyle zifaf yaşamadıysa kızının yeni eşiyle nikahlanabileceği ders kitaplarına giriyor” şeklinde tepki göstermeye başladılar. Güzel de bunlar İmam hatip lisesi ders kitaplarında zaten var. Açın, Akaid ve Kelam, Fıkıh Okumaları kitaplarında görürsünüz. Dahasını söyleyeyim. Anadolu İmam Hatip Liseleri 12. sınıf “Akaid ve Kelam” ders kitabında dinden çıkmak isteyenin her şartta öldürülmesi gerektiğinin tartışmalı bir konu olduğu yazılıdır. “Öldürülmemelidir” demiyor. Zina eden bekârlara 100 sopa vurulması, iffetli bir kadına zina iftirasında bulunan kişiye 80 sopa vurulması ve ayrıca şahitliğinin kabul edilmemesi; hırsızın elinin kesilmesi; silahlı gasp, yol kesme ve eşkıyalık gibi suçları işleyenlerin öldürülmesi, asılması, el ve ayaklarının çapraz kesilmesi veya sürgün edilmesi gibi cezalardan bahsediyor.

“Laiklik dinden uzaklaştırır”

Yazar Solak şöyle devam etti:

“Laikliğin ateizm, laiklerin ateist olduğu ima ediliyor. Örneğin “Anadolu İmam Hatip Liseleri Akaid ve Kelam 12” ders kitabında şöyle bir cümle var:

“Sekülerizm her ne kadar ilk bakışta din karşıtlığı olarak görülmeyebilirse de yönelimleri itibariyle dini önemsememe, hayatı yaşarken dine referans ve gönderme yapmama anlayışı sebebiyle dinden uzaklaşma sonucu doğurmaktadır.”