İmam hatip öğretmeni gericilik kustu: Kızların vücut hatlarını görünce şeytan size üflemiyorsa...

Konya'da bir imam hatip lisesi öğretmeninin sosyal medyadan yaptığı gerici paylaşımları büyük tepki çekti.

İmam hatip öğretmeni gericilik kustu: Kızların vücut hatlarını görünce şeytan size üflemiyorsa...

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Ayşe-Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görev yapan Felsefe Öğretmeni Ercan Harmancı’nın sosyal medya hesabındaki mesajları tepki çekti.

Harmancı, okuldaki beden eğitimi dersine çıkarak kız öğrencileri görünce tahrik olduğunu yazdı. Harmancı, Facebook hesabından “Ya benim çok sapık duygularım var ya da şeytan onlara uğramıyor… Bir genç kızın vücut hatlarını gördükten sonra şeytan size üflemiyorsa ya erkekliğinizi ya da imanınızı kaybetmişsiniz demektir…” mesajını paylaştı.

Ancak gerici öğretmenin ‘şikayetler’i, beden eğitimi dersi ile sınırlı değil. Meslektaşlarına çağrıda bulunan Harmancı, sınıflarda bulunan akıllı tahtaların üstündeki Atatürk büstleri nedeniyle, akıllı tahtaların üstüne Kuran konulmaması gerektiğini söyledi.

Atatürk’ten ‘malum şahıs’ diye bahseden Harmancı, “Okulların her tarafı temizleniyor ama yıllardır malum şahsın büstlerini 20 yıllık öğretmenlik hayatımda temizleyeni hiç görmedim herkes atasına gerekli ihtimamı göstersin … Kuşlar pisliyor kimsenin umurunda değil …” diye yazdı.