İmam hatip fiyaskosu: Bin 200 kapasiteli okula 45 öğrenci geldi

Kocaeli'de TOKİ tarafından yaptırılan bin 200 öğrenci kapasiteli imam hatip okulu, istenen öğrenci sayısının yanına bile yaklaşamadı.

İmam hatip fiyaskosu: Bin 200 kapasiteli okula 45 öğrenci geldi

Kocaeli’nin Derince ilçesinde TOKİ tarafından yaptırılan bin 200 öğrenci kapasiteli Şehit Serdar Gökbayrak İmam Hatip Ortaokulu, yeni döneme sadece 45 öğrenci ile başladı.

7 milyon lira maliyetle yapılan ve hızlı çalışma ile yeni döneme yetişen bin 200 öğrenci kapasiteli dört katlı okulda, 24 derslik, spor salonu, kantin, yemekhane, laboratuvar, kütüphane, toplantı ve konferans salonu, geniş bir bahçe ve spor sahası yapıldı. Fakat, tüm bu olanaklara ve ayrıntılara rağmen yeni dönemde istenen sayıda öğrenci kaydı gerçekleşmedi.

DHA’nın haberine göre sene sonuna kadar en az 200 öğrenci kaydı planlanan okulda, şu ana kadar 45 öğrenci eğitime başladı ve yalnızca iki sınıf hizmete açılabildi.

Okulda bir müdür ve bir de müdür yardımcısı kadrolu olarak görev yaparken bunun dışında kadrolu personel de atanmadı. İki öğretmenin geçici olarak gönderildiği okulda eğitim ve öğretime başlandı.