İlkokuldaki 'kapanma partisi'ne soruşturma açıldı

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki bir devlet okulunda kız öğrencilere türban takan ve bunun “kapanma partisi” olarak nitelenmesine soruşturma açıldı. Okulda görevli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni G.İ.’nin düzenlediği gerici etkinliğin sosyal medyaya düşmesiyle birlikte kamuoyunda büyük tepki yaratmıştı. Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise konuyla ilgili soruşturma başlattığını açıklayarak, “Okulun öğretmen ve idarecisiyle... View Article

İlkokuldaki 'kapanma partisi'ne soruşturma açıldı

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Bozova ilçesindeki bir devlet okulunda kız öğrencilere türban takan ve bunun “kapanma partisi” olarak nitelenmesine soruşturma açıldı.

Okulda görevli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni G.İ.’nin düzenlediği gerici etkinliğin sosyal medyaya düşmesiyle birlikte kamuoyunda büyük tepki yaratmıştı. Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise konuyla ilgili soruşturma başlattığını açıklayarak, “Okulun öğretmen ve idarecisiyle ilgili inceleme yapılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz de konunun takipçisi durumundadır. Öğretmen ve idarecilerimizin daha dikkatli görevlerini sürdürmelerini bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Okul yönetimi geçtiğimiz günlerde, bu gerici etkinlikle ilgili skandal ifadelerle savunmuştur. Okul yönetimi şunları söylemişti:

“Kapanma partisi’ni cuma günü öğrendik. Bunu düzenleyen öğretmenle telefonda konuştuk, durumu anlattı. Böyle bir etkinlik talebinin öğrencilerden geldiğini söyledi. Herhangi bir zorlama olmamış. Hafta sonu olduğu için herhangi bir inceleme, soruşturma olmadı. Hafta içi okullar açıldığında olayın detaylarını araştıracağız.”

http://gazetemanifesto.com/2017/12/31/kapanma-partisi-duzenleyen-ogretmene-okul-mudurunden-rezil-savunma/