İlker Başbuğ AKP'lileri aratmadı: Esad milyonlarca insanın ölümüne neden oldu

Genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a yüklendi.

İlker Başbuğ AKP'lileri aratmadı: Esad milyonlarca insanın ölümüne neden oldu

Genelkurmay eski başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’in Suriye için olabilecek en kötü lider olduğunu öne sürdü.

Mersin Toros Üniversitesi’nin konuğu olarak kente gelen İlker Başbuğ, ‘Ortadoğu ve Türkiye’ konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere ilişkin ‘düşünce’lerini öğrencilerle paylaşan Başbuğ’un , Suriye’de yıllardır devam eden vekalet savaşı ve Suriye lideri Esad’a ilişkin sözleri ise AKP lideri Tayyip Erdoğan’dan aşağı kalmadı. Dünyanın dört bir yanından cihatçı çetelerin emperyalizmin planları ve Türkiye ile bazı Arap ülkeleri başta olmak üzere bölge ülkelerinin açık desteğiyle Suriye’nin meşru yönetimine karşı savaşa girişmesini görmezden gelen Başbuğ, Esad’ın “milyonlarca insanın ölümüne neden olmak”la suçladı.

Başbuğ’un konu ile ilgili sözleri şöyle:

“Suriye’deki olaylar 2011’de başladı ve 2013 yılında iyice tırmandı. 2014’ten itibaren hep şunu söyledik; Suriye’deki Devlet Başkanı Beşar Esed, Suriye için iyi bir lider mi? Olabilecek en kötü lider. Niye milyonlarca insanın ölümüne neden oldu? Milyonlarca insanın Suriye’yi terk etmesine neden oldu. Suriye tarihinin en kötü, hatta Arap baharı kapsamında bölgede en büyük trajedinin yaşandığı ülke. Bunun baş sorumlusu kim, tabi ki devletler. Böyle bir devlet başkanı savunulabilir mi? Savunulacak bir yeri var mı? Kesinlikle yok”