İlerici Kadınlar Derneği'nden 8 Mart çağrısı: Başkanlık diktatörlüktür, kadınlar başkanlığa HAYIR diyor!

İlerici Kadınlar Derneği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili bir açıklama yayınladı.

İlerici Kadınlar Derneği'nden 8 Mart çağrısı: Başkanlık diktatörlüktür, kadınlar başkanlığa HAYIR diyor!

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili bir açıklama yayınlanarak, 5 Mart günü İstanbul Kartal Meydanı’nda yapılacak eylem için çağrı yapıldı.

“8 Mart’ta Kadınlar Hayır Diyor” başlığıyla yapılan açıklamada, ” ‘Kadınlar yarımdır’ diyenlere, laikliği ortadan kaldırmak isteyenlere, bizlere ‘yeriniz evinizdir’ diyenlere, istikrar yalanıyla yoksulluğu kutsayanlara, ülkemizi savaş alanına çevirenlere ‘HAYIR’ diyoruz!” denildi.

AKP iktidarı eliyle üretilen gerici politikaların ülkemizde en çok kadınları vurduğunun ifade edildiği açıklamada, ilerici kadınların önümüzdeki başkanlık referandumu için tavrının net olduğu ve bütün kadınların referandum sürecinde HAYIR diyerek ayağa kalkması gerektiği vurgulandı.

İKD’nin çağrısıyla 5 Mart günü saat 14:00’da Kartal Meydanı’nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir eylem yapılacak.

İlerici Kadınlar Derneği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Memleketi karanlığa sürükleyenlere kadınlar boyun eğmez!

“Kadınlar yarımdır” diyenlere, laikliği ortadan kaldırmak isteyenlere, bizlere “yeriniz evinizdir” diyenlere, istikrar yalanıyla yoksulluğu kutsayanlara, ülkemizi savaş alanına çevirenlere ‘HAYIR’ diyoruz!

Başkanlık Anayasası’na karşı HAYIR çalışmasını ev ev, sokak sokak ören bizler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ‘HAYIR’ sesini daha güçlü bir şekilde alanlara taşıyacağız.

1857’de New Yorklu dokuma işçilerinin sekiz saatlik işgünü için başlattığı grevler kadınların gücünü ortaya koydu.

1917 yılında Rusya’da ‘Ekmek’, ’Barış’ ve ‘Kahrolsun İstibdat’ sloganları ile Petrograd şehrinde gerçekleşen grevler ve eylemlere yüz binlerce emekçi katıldı. Bu gösterilerde ekmek ve barış talebiyle sokakları dolduran kadınlar, Rusya halklarına açlık ve gözyaşından başka bir şey sunmayan çarlık rejiminin sonunu getirdi.

Yüz yıl sonra bugün dünya halkları savaşların, gericiliğin ve yoksulluğun pençesindedir.
Ülkemiz 15 yıllık AKP iktidarının politikaları sonucu sokaklarında bombaların patladığı, korkunun egemen kılındığı bir noktaya taşınmıştır.

İstikrar yalanı ile emekçiler yoksulluğa mahkum edilmiştir. Her yıl binlerce emekçi AKP’nin çılgın projelerinde iş cinayetlerine kurban edilmiştir.

Gerici politikalar ve söylemler ülkemizi bir kadın mezarlığına çevirmiştir. Kadın emeği esnek çalışma adı altında ücretli köleliğin, özel istihdam bürolarının, işçi kiralamanın bahanesi haline getirilmiştir.

Şimdi de OHAL ile, KHK’lar ile bu düzeni yeni bir evreye taşımak, diktatörlüğü tescillemek istemektedirler. Biz ilerici kadınlar, tıpkı yüz yıl önce Petrogradlı kardeşlerimiz gibi ‘kahrolsun istibdat’ diyoruz.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde diktatörlük anayasasına daha güçlü bir ‘HAYIR’ için bütün kadınlar ayağa kalkmalıdır.

İlerici Kadınlar Derneği olarak, 5 Mart Pazar günü emekten, laiklikten, hürriyetten yana olan bütün kadınları Kartal Meydanı’nda buluşmaya çağırıyoruz.

BAŞKANLIK DİKTATÖRLÜKTÜR!

KADINLAR ‘HAYIR’ DİYOR!