İlerici Kadınlar Derneği: Emperyalizmin saldırganlığına cevabımızdır...

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), ABD'nin Suriye'ye düzenlediği hava saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

İlerici Kadınlar Derneği: Emperyalizmin saldırganlığına cevabımızdır...

İlerici Kadınlar Derneği (İKD), ABD’nin Suriye’ye düzenlediği hava saldırısına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

İKD’nin açıklamasında Humus’taki askeri üsse düzenlenen füze saldırısına ilişkin, “İdlib’ten yansıyan görüntüler bahane edilerek dün Suriye’ye karşı düzenlenen saldırılar emperyalizmin provokasyonu ve oyunundan başka bir şey değildir!” denilirken, “Emperyalistler ve işbirlikçileri yüzlerce insanın yaşamına kastederek, göçe zorlayarak yeni katliamların ve işgalin peşindedir.” ifadeleri kullanıldı. AKP Hükümeti’nin saldırı öncesi ve sonrasında yaptığı destek açıklamalarına dikkat çekilen açıklamada, bugüne değin yobaz çetelere her türlü imkanı sunan AKP iktidarının işbirlikçiliğini sergilediği ve emperyalizmden görev beklediklerine işaret edildi.

Açıklamada, İKD’nin emperyalizme karşı tereddütsüz mücadele eden Suriyeli kadınların ve Suriye halkının yanında olduğu ilan edilirken, tüm ilerici kadınlara da emperyalist saldırganlığa karşı durma çağrısı yapıldı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“İlerici Kadınlar Derneği, emperyalizme karşı tereddüt etmeden mücadele eden onurlu Suriyeli kadınların ve Suriye halkının yanındadır!

Emperyalizmin rahat bırakmadığı Ortadoğu’da en son “Arap Baharı” diye adlandırılan ve bölgeyi kana bulayan sürecin son durağı Suriye, emperyalist güçler ve onların işbirlikçileri tarafından beslenen, silahlandırılan ve eğitilen gerici çeteler eliyle savaşa sürüklenmiştir. “Demokrasi götürme” kılıfıyla emperyalistler Afganistan, Irak, Libya, Suriye ve daha pek çok Ortadoğu ülkesinde onlarca katliama imza atmaya devam ediyorlar.

Başta ABD olmak üzere emperyalist ülkelerin savaş ve işgal politikaları neticesinde milyonlarca insan hayatını kaybederken, yüzbinlerce kadın ve çocuk mülteci konumuna düşüyor, yurtlarını terk etmek zorunda bırakılıyor. Yine demokrasi çığırtkanlığı yapılarak desteklenen cihatçı çeteler eliyle binlerce kadın köle pazarlarında satılıyor, tecavüze uğruyor.
Geçtiğimiz günlerde katil El Kaideci çetelerin işgali atlında bulunan İdlib’ten yansıyan görüntüler bahane edilerek dün Suriye’ye karşı düzenlenen saldırılar emperyalizmin provokasyonu ve oyunundan başka bir şey değildir! Emperyalistler ve onların işbirlikçileri yüzlerce insanın yaşamına kastederek, göçe zorlayarak yeni katliamların ve işgalin peşindedir.

Büyük bir manüplasyon ve karalama kampanyası ile kimyasal silah saldırısının gerçek sorumlularını saklayanlar, can çekişen çocuk görüntülerini kullanarak ABD saldırılarının önünü açmaya ve meşrulaştırmaya çalışmaktadır.

Suriye halkının onurlu direnişi ve mücadelesini kırmaya gücü yetmeyenler şimdi de Irak’ta olduğu gibi provokasyon ve manipülasyonla saldırganlıklarını arttırmak üzere kanlı planlarını hayata geçirmeye uğraşıyorlar.

Bugüne kadar insanlık düşmanı cihatçı yobaz çetelere her türlü imkanı sunan AKP iktidarı ise, işbirlikçiliğini sergilemektedir. Bizzat en yetkili ağızlar emperyalizmden görev beklediklerini ifade eden açıklamalar yapmaktadır.

İlerici Kadınlar Derneği, emperyalizme karşı tereddüt etmeden mücadele eden onurlu Suriyeli kadınların ve Suriye halkının yanındadır!

Ülkemizdeki bütün ilerici kadınları Suriye’ye dönük bu saldırganlığa karşı durmaya çağırıyoruz.

Kahrolsun emperyalizm ve işbirlikçileri!
Yaşasın Suriye halkının onurlu direnişi!

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ

07.04.2017