İlçe Milli Eğitim Müdürü 'Evet' kampanyasında!

İzmir'de referandumda 'Evet' kampanyasına Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürü de katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü 'Evet' kampanyasında!

İzmir’de AKP güdümlü Memur-Sen’in düzenlediği referandumda ‘Evet’ kampanyasına Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Yıldız’ın da katıldığı ortaya çıktı.

Karabağlar Halk eğitim merkezinde Memur-Sen’in düzenlediği referandumda ‘evet’ kampanyasına Menderes ilçe milli eğitim müdürü Yüksel Yıldız da katıldı.

Memur-Sen’in organize ettiği, AKP ilçe yöneticileri, AKP’li Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun da davet edildiği referandumda ‘Evet’ kampanyasına Menderes ilçe milli eğitim müdürünün de katılması eleştirilere neden oldu.

‘Evet’ kampanyası etkinliği öncesi makamında ‘Evet’ baskılı t-shirt ile fotoğraf da çektiren ilçe milli eğitim müdürü Yüksel Yıldız, müdürlük yaptığı ilçedeki eğitimcilerden büyük tepki aldı.

Makamında fotoğraf da çekildi

İzgazete‘nin haberine göre, İlçe milli eğitim müdürü Yüksel Yıldız’ın ilçedeki ‘Evet’ etkinliğine, bulunduğu makamı hiçe sayarak katılması ve personelini de etkinliğe teşvik etmesi ilçe halkı ve milli eğitim çalışanları tarafından eleştirildi. ‘Evet’ baskılı aynı t-shirtlerle AKP ilçe başkanının, ilçe belediye başkanının ve ilçe milli eğitim müdürünün fotoğrafları yayınlanırken, Eğitim Bir-Sen ilçe temsilcilerinin tek tek makamları dolaşarak kampanyaya destek istediği görülüyor.

Eğitim-Sen: ‘Hayır’ kampanyamıza da katılacak mı?

Yüzlerce eğitimciyi temsil eden ilçe milli eğitim müdürünün, makamını yok sayarak 16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumu için Evet çalışmasına katılmasını eleştiren Eğitim-Sen 5 Nolu Şube yönetim kurulu başkanı Savaş Candemir “Tüm vatandaşların hakkı olan makamın evet kampanyası için kullanması aymazlığın son örneklerindendir.” diye konuştu.

Candemir “İlçe milli eğitim müdürünün böyle bir etkinliğe katılması, makamında böyle bir kampanyayı yürütmesi kabul edilemez. Bulunduğu makamın gücüyle personelin, okul müdürlerinin ve öğretmenlerin evet etkinliğine kendisi etkinliğe katılıp makamında çektirdiği fotoğraflarla teşvik etmesi ve yönlendirmesi yandaşlığın son örneğidir. Sendika olarak AKP ilçeye ve Eğitim Bir-Sendikası’nın yaptığı evet çalışmasına bir şey diyecek değiliz, sadece eleştiririz, ancak ilçe milli eğitim müdürünün yaptığı bu çalışmaları kınıyoruz. Bu konuda menderes kaymakamlığını, il milli eğitim müdürlüğünü ve İzmir valıisini göreve çağırıyoruz. Sendika olarak da bu konu ile ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz. Konunun hassasiyeti nedeniyle yaptığımız bu suç duyurusunun takipcisi olacağız. Aynı çalışmayı Eğitim- Sen olarak biz de yapıp HAYIR diyoruz. Yüreği yetiyorsa ilçe milli eğitim müdürü HAYIR pankartıyla da makamında fotoğraf çektirsin, yapılan HAYIR kampanyalarına pesonel ile birlikte katılsın.” diye konuştu.

Yüksel Yıldız: Bilgi veremem!

İzgazete‘nin başvurmak istediği ilçe milli eğitim müdürü Yüksel Yıldız ise, etkinliğe katıldığını ancak konu hakkında telefonda bilgi vermesinin doğru olmayacağını söyledi.