'İkinci eş' sitesi kapatıldı, benzer adresler devam ediyor

Büyük tepki toplayan 'ikinci ve daha fazla eş'e meşrulaştıran internet sitesinin kapatılmasının ardından, benzer sitelerin "Second Wife” veya "Suriyeli Kadınlar” adı altında varlığını sürdürdüğü belirlendi.

'İkinci eş' sitesi kapatıldı, benzer adresler devam ediyor

İkinci eş arayanlar” sloganıyla faaliyete geçen “evlilikci” isimli internet sitesine erişimin engellenmesinin ardından ikinci eş siteleri benzer adreslerle varlığını devam ettiriyor.

DW Türkçe‘nin haberine göre, “Second Wife” veya “Suriyeli Kadınlar” adlı internet sitesi onlardan sadece ikisi.

“Suriyeli Kadınlar” adlı sitede “Evlenmek İsteyen Suriyeli Kadınlar”, “Suriyeli Kadınlar Nelerden Hoşlanır”, “Suriyeli Kadınlar Nasıl Giyinir” şeklinde başlıklar göze çarpıyor.

“HANGİ MEZHEPTENSİN”, “NE SIKLIKTA DUA EDİYORSUN”

Söz konusu siteye erişim yasaklansa da benzer adresler varlığını devam ettiriyor. “Second Wife” veya “Suriyeli Kadınlar” adlı internet sitesi onlardan sadece ikisi. Türkçesi “İkinci Eş” olan ve İngiltere’de kurulan secondwife.com adlı site, üye olmadan önce ayrıntılı bilgiler soruluyor. Dünyanın farklı ülkelerinden üyeleri bulunan sitenin Türkiye’den kullanıcıları da var. Sitede, üye olacaklara evli olup olmadıklarının yanı sıra hangi mezhepten ve ne zamandan beri Müslüman oldukları ne sıklıkla dua ettikleri gibi sorular soruluyor.

“NARİN VARLIKLAR”

Sitede şu ifadeler yer alıyor:

“Suriyeli kadınlar da bizim kadınlarımız gibi narin varlıklardır. Ülkemizde Suriyeli kadınlar ile evlenmek isteyen genç nüfusun artması gibi, evli erkeklerin de Suriyeli kadınlar ile birlikte olma isteği arttı. Üstelik Suriyeli kadınlar resmi nikah şartı koymadıkları için, erkekler onlar ile de bir ev kurarak yaşamaya başlayabilmektedir.”