İki çocuğu vurdu, 'iftar vakti canım sıkılmıştı' dedi, şimdi serbest!

Erzurum'da evinin penceresinden ateş eden 27 yaşındaki maganda sokakta oyun oynayan iki çocuğu vurdu.

İki çocuğu vurdu, 'iftar vakti canım sıkılmıştı' dedi, şimdi serbest!

Erzurum’da evinde otururken havalı tabancayla pencereden ateş eden 27 yaşındaki Ömer Murat A., sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye B. ile 6 yaşındaki İkra K.’yı sırtından vurdu. Çocuklar hastanede tedavi görürken, gözaltına alınan Akçay, “Evde canım sıkılınca çocuklara değil duvardaki kola şişesine ateş ettim” dedi. Çocukları vuran maganda adli kontrolle serbest bırakıldı.

DHA‘nın aktardığına göre olay, 19 Haziran günü saat 18.30 sıralarında Erzurum’un merkez Palandöken İlçesi Adnan Menderes Mahallesi’nde meydana geldi. Evinde iftar saatini bekleyen Ömer Murat A., apartmanın dördüncü katındaki evinin penceresini açtı ve kendisine ait havalı tabancayla sokaktaki kola şişesine ateş etti. Hedefi tutturamayan Ömer Murat A., karşı apartmanın önünde oynayan Sümeyye B. ve İkra K.’yı yaraladı.

Çocuklar vurulduğunu anlamadı

Vurulduğunu anlamayan ve annelerinin atletlerindeki kanı görmesiyle durumları fark edilen 2 çocuk, ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan kontrolde çocukların sırtlarından vurulduğu anlaşıldı. İkra K. ameliyata alındı ve vücudundaki tek saçma çıkarıldı. Sümeyye Boz ise hastanede müşahade altına alındı.

İftar vakti canı sıkılmış!

Polise bilgi verilmesi üzerine, yaralı çocuklar ile tanıkların ifadeleri alındı. Olay yerinde inceleme ve araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, çocukların oturduğu apartmanın karşısında oturan ve bu tür silahlar kullandığı belirlenen Ömer Murat A.’yı gözaltına aldı. Ömer Murat A., “İftar saati canım sıkıldı. Tabanca ile ateş edesim geldi. Sokakta duvarın üstünde kola şişesi duruyordu. Bir el ateş ettim vuramadım sonra bir el daha ataş ettim şişeyi vurdum. Bu arada bahçenin içinde çocukları gördüm ama ben onlara ateş etmedim. Benim avcılık belgem var silah da benim üzerime kayıtlı” diye konuştu.

Serbest bırakıldı!

İkametinde bulunan ve olayda kullandığı değerlendirilen havalı tabanca ve 2 kutu saçma ile birlikte gözaltına alınan Ömer Murat A., adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.