İKD'den Sakarya'daki vahşet için açıklama: Emani Arrahman ve çocuklarının katilini bu düzen büyütmüştür!

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Sakarya'da Suriyeli hamile bir kadın ve bebeğinin vahşice öldürülmesinin ardından açıklama yaptı.

İKD'den Sakarya'daki vahşet için açıklama: Emani Arrahman ve çocuklarının katilini bu düzen büyütmüştür!

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde Suriyeli Emani Arrahman adlı hamile bir kadının tecavüz edildikten sonra başına taşla vurularak ve 10 aylık bebeğinin de boğularak öldürülmesiyle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

İKD’nin açıklamasında, Arrahman’ın ve bebeğinin katillerinin önce tecavüz edip arkasından cinayet işlerken edindikleri kin ve nefret ile kadın düşmanlığını AKP iktidarından aldıklarına işaret edilirken, ülkemizde yaşanan hiçbir şey AKP politikalarından bağımsız olmadığı hatırlatarak “Suriyelileri vatanlarından etmiş, ülkemize gelen sığınmacıları ise insanlık onur ve gururunun dışına iten bir koşullara mahkum etmiştir.” denildi.

İKD’nin açıklaması şöyle:

EMANİ ARRAHMAN VE ÇOCUKLARININ KATİLİNİ BU DÜZEN BÜYÜTMÜŞTÜR…

Emani Arrahman, ülkesi Suriye emperyalist planlar doğrultusunda parçalanırken, yaşamak için geldiği ülkemizde karnındaki ve yanındaki çocuğu ile birlikte katledildi.

Emani Arrahman yaşayamadı, çocuğu doğamadı, diğer çocuğu büyüyemedi.
Emani Arrahman’ın katillerinin, önce tecavüz arkasından cinayet işlerken, edindikleri kin ve nefreti, kadın düşmanlığını, AKP iktidarından aldıkları gün gibi ortadadır.

Her gün en az bir kadının cinayete kurban gittiği ülkemizde, artık daha fazla Suriyeli sığınmacı ya da ülkemize çalışmak için gelen farklı ülkelerden kadınlar, cinayete kurban gitmektedirler.

Kadın düşmanlığı, savunmasız, korumasız ve sınırsız bir sömürüye tabi olan diğer halklara düşmanlık ile birleşince, ortaya dokuz aylık hamile bir kadına tecavüz edilmesi ve öldürülmesi, daha bir yaşına bile basmamış bir bebeğin boğularak öldürülmesini doğurmuştur.

Ülkemizde yaşanan hiçbir şey AKP politikalarından bağımsız değildir. Bu politika, Suriye’yi kana bulamış, Suriyelileri vatanlarından etmiş, ülkemize gelen sığınmacıları ise insanlık onur ve gururunun dışına iten bir koşullara mahkum etmiştir.

Bu mahkumiyetin kırılması AKP’nin suçlarından hesap sorulması ile mümkündür.

Biz kadınlar, savaşa ve sömürüye karşı, Emani Arrahman’lar ölmesin diye mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

Bu bataklıktan mutlaka ama mutlaka kurtulacağız…

İLERİCİ KADINLAR DERNEĞİ

07.07.2017″