İKD ve Maltepe Nâzım Kültürevi "Yobaza inat, Şah ve Mat" demeye çağırıyor

İlerici Kadınlar Derneği ve Maltepe Nazım Kültürevi, Türkiye Satranç Federasyonu'nun da katkısıyla satranç etkinliği düzenliyor.

İKD ve Maltepe Nâzım Kültürevi

İlerici Kadınlar Derneği ve Maltepe Nâzım Kültürevi, “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen gerici Ahmet Mahmut Ünlü’nün satranç oyunuyla ilgili büyük tepki çeken ‘fetva’sının ardından, “Yobaza inat, Şah ve Mat” başlıklı bir etkinlik düzenliyor.

Türkiye Satranç Federasyonu Antrenörü Nahid Gahramanlı ve öğrencilerinin de katılacağı etkinlik, İstanbul Maltepe’de bulunan Maltepe Nâzım Kültürevi’nde 7 Ocak Cumartesi günü 16.00’da başlayacak.

Tüm satranç dostlarının davet edildiği etkinlikle ilgili olarak İlerici Kadınlar Derneği’nin yaptığı çağrı şöyle:

”Satranç oynayan lanetlenmiştir” diyen gerici cübbelilere inat çocuklarımızla satranç oynuyoruz!
Bugün ülkemiz gericiliğin ve karanlığın kuşatması altındadır.
Yaratılan tüm ilerici birikime ve laikliğe düşmanlık besleyen siyasi iktidar ve yandaşları, gericiliği birçok kanaldan yaygınlaştırmaya devam ediyor.
”Satranç oynayan lanetlenmiştir” diyen gerici iktidarın piyonu Cübbeli, nefret söylemleriyle yozlaşmanın ve gericiliğin zeminini oluşturmaya çalışmaktadır.
Bu ülkede kendileri gibi yaşamayan, düşünmeyen, giyinmeyen herkesin yaşam tarzına müdahale eden, kindar ve dindar bir nesil yetiştirmeye çalışan bu zihniyete inat;
Aklı ve bilimi esas alan satranç sporu, Türkiye’nin geleceğine imza atacak nesilleri yetiştirmeye devam edecektir.
Gelecek güzel günlere inancımızla, örgütlülüğün ve laiklik mücadelesinin yolunu büyütmek için İKD ve Maltepe Nâzım Kültürevi’nin ortak olarak düzenleyeceği, Türkiye Satranç Federasyonu Antrenörü Nahid Gahramanlı ve öğrencilerinin de katılacağı ” Yobaza İnat, Şah ve Mat ! ” etkinliğine satranç sporunun ışığıyla büyüyen tüm dostlarımızı çocuklarıyla birlikte davet ediyoruz.
Tarih: 07.01.2017 Cumartesi
Saat: 16.00
Yer: Maltepe Nâzım Kültürevi (Yalı Mahallesi Beşçeşmeler Meydanı Karaağaç Sok. No:14) 

Görüntünün olası içeriği: yazı

http://gazetemanifesto.com/2017/01/02/video-unlu-gericiden-satranc-fetvasi-oynayan-lanetlenmistir-insanlarin-en-yalancisidir/