İKD üye ve dostları 8 Mart'ta Kartal, Şişli, Edirne ve Antalya'da buluştu

İlerici Kadınlar Derneği 8 Mart vesilesiyle etkinlikler düzenledi.

İKD üye ve dostları 8 Mart'ta Kartal, Şişli, Edirne ve Antalya'da buluştu

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle dün İlerici Kadınlar Derneği üye ve dostları çeşitli etkinliklerde yan yana geldi.

Şişli, Kartal, Edirne ve Antalya’da yaptıkların etkinliklerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayan kadınlar, aynı zamanda etkinliklerde İKD tarafından yürütülen “Başkanlığa Hayır” çalışmasına da çağrıda bulundular.

Edirneli kadınlar, İKD Edirne’nin çağrısıyla bir araya geldi

Edirne’de 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde kadın emeğinin sömürüsüne, kadınların ezilmesine karşı mücadelenin yükseltilmesi konuşuldu. Edirne’de ve memlekette HAYIR’ı büyütmek için HAYIR Komitelerine çağrı yapıldı.

Etkinlik, müzik dinletisinin ardından, “8 Mart’ta Türkiye’de ve Dünya’da Kadın” konulu resim sergisinin açılmasıyla son buldu.

İKD Edirne resim sergisi 13 Mart’a kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Şişli’de söyleşi

İKD Genel Merkezi’nde düzenlenen panelde Hande Durna ve Berçem Göktürk’ün sunumuyla “Kadın Mücadelesi” ve “Kadınlar Neden Hayır Demeli?” konuşuldu.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihsel misyonu ile kadının emek mücadelesinin önemi vurgulanırken, emekçi kadınların Hayır’ın sesini yükseltmesi için Hayır Komiteleri’nin büyütülmesi kararlaştırıldı. Kadınlar ev ev, sokak sokak ilerici ve emekçi kadınları örgütleme kararlılığı ile söyleşiden ayrıldılar.

Antalya’da görsel sergisi

Antalya’da yapılan 8 Mart etkinliğinde Gelişim Sanat Kültür Merkezi’nde buluşan kadınlar, Türkiye ve dünyadaki kadın mücadeleleri tarihi üzerine bir söyleşi gerçekleştirdiler. Bununla birlikte etkinlikte Başkanlığa Hayır çalışmasının Antalya’da İKD üye ve dostları tarafından büyütülmesi kararı alındı.

Aynı zamanda “Geçmişten Geleceğe Türkiye’de Kadın Görsel Sergisi” açıldı.

Kartal’da İKD ile PSAKD’den ortak etkinlik

Dün Kartal’da da kadınlar 8 Mart vesilesiyle buluştu. İKD ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şubesi’nin ortak düzenlediği etkinliğe Av. Dilek Handan Oğuz konuşmacı olarak katılırken, PSAKD müzik grubu Güneşin Yolcuları ve sanatçı Hozan Xezal etkinlikte yer aldı.

Karabük’te üniversite öğrencileri buluştu

Karabük Üniversitesi öğrencisi İKD üye ve dostları üniversitede yaptıkları etkinlik ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yan yana geldiler. Önümüzdeki günlerde İKD Karabük’te Başkanlığa Hayır Komiteleri’nin örgütlenmesini büyütmeye devam edecek.