IKBY: Bağdat ile müzakerelere hazırız

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Iraklı Şii lider Ayetullah Ali Sistani'nin çağrısı üzerine Bağdat ile müzakerelere hazır olduklarını açıkladı.

IKBY: Bağdat ile müzakerelere hazırız

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Iraklı Şii lider Ayetullah Ali Sistani’nin çağrısı üzerine Bağdat ile müzakerelere hazır olduklarını açıkladı.

IKBY’nin internet sitesinde yer alan açıklamayı aktaran Sputnik’in haberine göre, “Çoğu Kürdistan partileri temsilcileri olarak, büyük merci Sistani’nin çağrısını memnuniyetle karşılıyoruz. Sistani’nin diyaloğa dönülmesi çağrısı başvurduğumuz yolla örtüşüyor. Diyalog, Bağdat ve Erbil arasında askıya alınan konuların çözümünde tek yoldur” denildi.

Bu girişimin barış, toplumsal güvenliği sağlama ve şiddet ile tehdidi bertaraf etmede önemli olduğu belirtilerek, “Mercinin girişiminden hareketle Irak hükümetiyle direkt ve ciddi müzakerelere hazır olduğumuzu duyuruyoruz” ifadesine yer verildi.

Bağdat da bu sabah yaptığı açıkklamayla, IKBY’den Bağdat ile diyaloğa geçebilmesi için referandum sonuçlarını iptal etmesini istedi.

İBADİ: PETROL GELİRLERİNİ VERİN, MAAŞLARI ÖDEYELİM

Bu arada Irak Başbakanı Haydar el İbadi, IKBY’nin elde ettiği petrol gelirlerinin Bağdat’a aktarılması konusunda ısrar etti ve bu gelirlerin IKBY’deki Kürt memurların maaşlarını ödemek için kullanılacağını söyledi.