İhraç edilen kamu emekçileri Kadıköy, Kartal ve Bakırköy'de oturma eylemleri düzenliyor

KHK ile işinden atılan kamu emekçileri oturma eylemlerine başladı.

İhraç edilen kamu emekçileri Kadıköy, Kartal ve Bakırköy'de oturma eylemleri düzenliyor

İstanbul’da, KHK ile işinden atılan kamu emekçileri kararın geri alınmasıyla talebiyle oturma eylemi düzenliyor. Kadıköy, Kartal ve Bakırköy’de belli saatler aralığında gerçekleşecek eylemlerin sonuç alınana kadar devam edeceği belirtiliyor.

“İşimizi geri istiyoruz, alacağız” yazılı pankart taşıyan KESK üyelerinin Kadıköy Altıyol’daki eyleminde konuşan Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanı Özgür Karadaş, 679 sayılı KHK ile ihraç edildiğini açıklarken, “Bir gecede çıkarılan KHK lar ile onbinlerce emekçinin işine son verildi. Biz de KESK olarak Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi Kadıköy, Cuma günü Kartal ve yine eş zamanlı olarak Bakırköy’de 13.00 ila 18.00 arası oturma eylemi gerçekleştiriyoruz. AKP iktidarının emekçilere uyguladığı bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz, direneceğiz.” ifadelerini kullandı.

“15 Temmuz bahanesiyle tüm muhalifler ihraç ediliyor”

Eğitim Sen üyesi Ali Oral da son çıkarılan 686 No’lu KHK ile kendisiyle beraber eşinin de ihraç edildiğini söylerken, “Bu süreçte 15 Temmuz bahanesiyle tüm muhaliflere dönük bir uygulama yürütülüyor. Ben bir eğitim emekçisi olarak bu ülkede demokratik, laik, bilimsel, ana dilde eğitim talebimiz nedeniyle ihraç edildiğimi düşünüyorum. Bu ülkede yaşayan emekçiler, ezilenler haklatan yana politika yürütenleri, direnenlerin kazanacağına olan inancımızla haklı mücadelemizi kazanacağımıza inanıyorum. Bu haksız, hukuksuz ihraçlar durana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakırköy’de eylem

Kamu emekçileri KESK İstanbul Şubeler Platformu’nun aldığı kararla Bakırköy’deki Özgürlük Meydanı’da da oturma eylemi düzenliyor. Emekçilerin meydanda saat 13.00’da başlayan eylemleri devam ediyor.

 

KESK üyelerinin oturma eylemi devam devam ediyor.