'İftar vakti canı sıkılıp' çocukları vuran maganda tutuklandı

Erzurum'da evinden ateş ederek iki çocuğu yaralayan zanlı önce serbest bırakıldı, sonra itiraz üzerine tutuklandı.

'İftar vakti canı sıkılıp' çocukları vuran maganda tutuklandı

Erzurum’da evinin perceresinden havalı tabancayla ateş ederek sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki İkra Kaya’yı sırtından vuran 27 yaşındaki maganda Ömer Murat Akçay önce serbest bırakıldı, ardından itiraz üzerine tutuklandı.

19 Haziran günü saat 18.30 sıralarında Erzurum’un merkez Palandöken İlçesi Adnan Menderes Mahallesi’nde meydana gelen olayda, evinde iftar saatini bekleyen Ömer Murat Akçay, apartmanın dördüncü katındaki evinin penceresini açmış ve kendisine ait havalı tabancayla sokaktaki kola şişesine ateş etmişti. Hedefi tutturamayan Ömer Murat A., karşı apartmanın önünde oynayan Sümeyye B. ve İkra K.’yi yaraladı. Vurulduğunu anlamayan ve annelerinin atletlerindeki kanı görmesiyle durumları fark edilen 2 çocuk, ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan kontrolde çocukların sırtlarından vurulduğu anlaşıldı. İkra K. ameliyata alındı ve vücudundaki tek saçma çıkarıldı. Sümeyye B. ise hastanede müşahade altına alındı.

Önce serbest bırakıldı

Evinde havalı tabanca ve 2 kutu saçma ile birlikte gözaltına alınan Akçay, adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Yaralı çocukların aileleri, gürültü yaptıkları için ateş edildiğini öne sürdüler. Çocukların yakınları, “Ya çocuklarımız ölseydi, niçin serbest bırakıldı” diye itiraz etti.

Çocuklarla ilgili haberlerin yayınlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığının itirazı üzerine yakalanan Ömer Murat Akçay, bugün öğle saatlerinde adliyeye getirildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Akçay, tutuklandı. Kelepçeli olarak cezaevine götürülen Akçay, kasıtlı bir şey yapmadığını savundu. Akçay, cezaevine götürülürken gazetecilere şunları söyledi:

“Sıçramış gitmiş, pişmanım diyorum”

“Yav kardeşim birşey yapmadım. Pişmanım diyorum, kaza ile oldu. Hayatımızda başımıza ilk defa böyle bir şey geldi. Ben okulumda bir insanım. Kaza ile oldu. Bir yerden sıçramış gitmiş girmiş.. Şişeyi vurdum oradan sıçramış parçalanmış. Pişmanım diyorum”

Akçay’ın Avukatı Zinnur Kara, tutuklama kararına itiraz edeceklerini belirtti.