İdlib'de cihatçı gruplar arasında büyük çatışmalar

Suriye'nin İdlib kentinde cihatçıların kendi aralarındaki çatışmaları büyüyor.

İdlib'de cihatçı gruplar arasında büyük çatışmalar

Suriye’de cihatçıların kontrolünde bulunan İdlib’de El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir’uş Şam ile Türkiye’nin de desteklediği Ahrar’uş Şam isimli cihatçı gruplar arasında şiddetli çatışmalar başladı.

İki grup arasında hafta sonu ilan edilen ateşkes 48 saat geçmeden sona ererken, Heyet Tahrir’uş Şam kentte bir çok kasabayı ele geçirdi. Ele geçirilen yerlerden kent merkezinin güney kırsalında bulunan Sarakib’de çok sayıda kişinin El Kaide’nin bölgeden çekilmesi talebiyle sokaklara çıktığı öğrenilirken, örgütün protestoları şiddetli şekilde bastırdığı belirtiliyor.

Al Masdar‘ın aktardığına göre, şiddetli çatışmalarda Ahrar’uş Şam’ın bazı komutanlarının da alıkonulduğu bildirilirken, Ahrar’uş Şam’a bağlı 2 birliğin de Heyet Tahrir’uş Şam’a geçtiği kaydediliyor.

Öte yandan İdlib’de üstünlüğü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Ahrar’uş Şam’ı savunmak için Türkiye’nin çatışmalara müdahale edebileceği iddiaları gündeme geldi. Ankara’nın İdlib’e Ahrar’uş Şam saflarına destek için bazı grupları sevkedeceği, bunun yansıra bir askeri operasyona da başlayabileceği konuşuluyor.