İçişleri'nin 'Nuriye ve Semih' çaresizliği: Desteği kesemeyince kitap çıkartarak hedef aldılar

AKP, bu kez bizzat bir kitapçık çıkararak iki eğitim emekçisine karşı kara propagandaya başlattı.

İçişleri'nin 'Nuriye ve Semih' çaresizliği: Desteği kesemeyince kitap çıkartarak hedef aldılar

Açlık grevi direnişinin 135’inci gününde bulunan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya desteğin önünü yoğun medya yalanlarına rağmen alamayan AKP, bu kez bizzat bir kitapçık çıkararak iki eğitim emekçisine karşı kara propagandaya başladı.

İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça ile ilgili bir kitapçık yayınladı. İngilizce çevirisi de yer alan “Bir terör örgütünün bitmeyen senaryosu – Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gerçeği” adlı kitapçıkta Gülmen ve Özakça hakkında açılmış ve ancak karara varılmamış davalar delil gösterilerek ‘terörist’ ilan ediliyor, devam eden davaya açıkça etki edecek ifadeler kullanılıyor.

Özakça ve Gülmen’in sayfalar boyunca hedef alındığı kitapçıkta yer alan ifadelerden bir bölüm şöyle:

“Ne açlık grevi yapan kişiler tamamen masum, kendi hallerinde yaşayıp giden kamu görevlileridir ne de devletin bu işlemde ortaya koyduğu bir haksızlık ve yanlış değerlendirme sözkonusudur. Devlet esasen bu işin en başında kişilerin yaptıklarını, ortaya koydukları eylemlere, yürüyen davalarına bakıp kendi bünyesinde çalışmaya uygun görmediğini beyan ederek bir tercih kullanmıştır. Devletin sizi alelade bir sokak kavgası yüzünden işinizden atması garip olabilir ancak terör örgütüyle iltisaklı olduğunuz şüphesiyle hakkınızda yürüyen 4 tane veya 12 tane dava varsa, bu tercih çok garip midir? Hepsinden öte, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı ikonlaştıran bu eylemde biraraya gelen kesimlerin özelliği, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin neyle karşı karşıya olduğunun en açık göstergesidir.”

 

http://gazetemanifesto.com/2017/05/26/icisleri-bakani-soyluya-belgesiyle-yanit-gulmen-ve-ozakcanin-sicil-kaydi-yok/