"İçişleri Bakanlığı Mehmet Ağar'a emanet"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, Mehmet Ağar'ın direktifleriyle hareket ettiği öne sürülüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, ‘FETÖ’cü polislerin tasfiyesi konusunda Türkiye siyasetinin en karanlık yüzlerinden Mehmet Ağar’ın direktifleriyle hareket ettiği öne sürüldü.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, Mehmet Ağar’ın sürekli İçişleri Bakanlığı’na gittiğini, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ağar’ın karşısında ‘ceketini iliklediğini’ ve hatta bakanlığın Ağar’a emanet edildiğini iddia etti.

Ataklı’nın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

Ankara’da kulağı delik kaynaklarımdan aldığım bazı bilgilere göre son çare olarak İçişleri eski Bakanı, ünlü polis müdürü Mehmet Ağar’dan “aman” dilenmiş. Ağar sık sık İçişleri Bakanlığı’na gidiyormuş. İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu Ağar karşısında ceketi ilikli, sürekli “efendim”le başlayan cümleler kurarak saygıda kusur etmiyormuş. Ağar emniyetten atılan polislerin listelerini inceliyor “Şu iyi adamdır, bu mecburen cemaatçi gibi görünüyordu” gibi gerekçelerle bazılarının göreve çağrılmasını istiyormuş.

Görevden ayrılan, emekli edilen bazı polis müdürlerinin de isimlerini Soylu’ya veren Ağar “Bunları geri çağırın, etkili yerlere tekrar koyun, geç kalırsanız ipin ucunu da kaçırırsınız” diyerek uyarıyormuş. Ankara’daki kaynaklarım “Artık İçişleri Bakanlığı Ağar’a emanet” diyorlar.