İçişleri Bakanı Soylu'ya belgesiyle yanıt: Gülmen ve Özakça'nın sicil kaydı yok...

İçişleri Bakanı'nın akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'yla ilgili iddialarına belgeyle yanıt verildi.

İçişleri Bakanı Soylu'ya belgesiyle yanıt: Gülmen ve Özakça'nın sicil kaydı yok...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun KHK ile atıldıkları işlerine iade edilmek için başlattıkları açlık grevinin 76’ıncı gününde gözaltına alınıp tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’yla ilgili iddialarına belgeyle yanıt verildi.

Bakan Soylu, Gülmen ve Özakça için “Bunlar terör örgütü adına birçok eylemin altına imza atmışlar” diye konuşmuş, Gülmen’in OHAL’den sonra 25 kez, Semih Özakça’nın da 19 kez gözaltına alındığını söyleyerek, “Bu suç kariyeri olan kişiler, çocuklarımızın geleceğine şekil vermeye uygun kişiler mi? Biz okullarda terörist yetiştirilsin istemiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Avukat Selçuk Kozağaçlı, Twitter hesabından “Hukuk devletlerinde kişilerin yargısal geçmişleri adli sicil kaydıyla takip edilir, bakan iddialarıyla değil” diyerek Gülmen ve Özakça’nın sicil belgelerini paylaştı.

Gülmen yanıtı

Bakan Soylu, akademisyen Nuriye Gülmen’le ilgili şu iddialarda bulunmuştu:

“Örgütün açık alan yapılanması olduğu gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılıyor, salındıktan sonra tekrar gözaltına alınıyor. Hakkında adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı veriliyor. Afiş asma, örgüt adına basın açıklaması yapma, örgüt adına çalışma ve ötesinde birçok eylem. Bunların hepsi OHAL çıkmadan önce yaşananlar. bunların DHKP-C’yle organik bağı söz konusu.”

Ancak Gülmen’in daha 17 Mayıs 2017 tarihli sicil kaydında bile herhangi bir kayıt olmadığı belirtiliyor.

Özakça yanıtı

Süleman Soylu’nun Özakça ile ilgili de iddialarının bir karşılığı bulunmuyor. Soylu, öğretmen Özakça için şöyle söylemişti:

“Semih Özakça, sınıf öğretmeniyken ihraç edilmiş. Bu kişinin silahlı terör örgütüne üye olma, kamu malına zarar verme, kemik kırılmasına sebebiyet verecek şekilde yaralama. Bunları niye kimse yazmıyor? DHKP-C’nin memur alan yapılanması eylemine katılmış, gözaltına alınmış.”

Ancak Özakça’nın adli sicil kaydı da Soylu’yu yalanlıyor:

 

Gülmen ve Özakça hakkında, devam ettirdikleri açlık grevinin “ölüm orucuna dönüşebileceği, Tekel ve Gezi benzeri eylemlere sebep olabileceği” gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılmış, iki eğitimci “silahlı terör örgütü üyeliği”nden yapılan işlemle tutuklanmıştı.