İçişleri Bakanı Soylu'dan, Nuriye ve Semih için açıklama yapan 111 isme tehdit!

İçişleri Bakanı'ndan tehdit gibi açıklamalar.

İçişleri Bakanı Soylu'dan, Nuriye ve Semih için açıklama yapan 111 isme tehdit!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 111 gündür açlık grevinde olan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça için AKP’ye çağrı yapan 111 isme “Neyin altına imza attığınızın farkında mısınız?” diyerek tehdit etti.

İçlerinde Ataol Behramoğlu, Atilla Dorsay, Arif Sağ, Ayşenur Arslan, Cahit Berkay, Edip Akbayram, Erdal Erzincan, Eşber Yağmurdereli, Ferzan Özpetek, Fatih Portakal, Füsun Demirel, Fuat Saka, Füsun Erbulak, Hayko Çepkin, Gülriz Suriri, Güvenç Dağüstün, Hüseyin Turan, İlyas Salman, Korkut Boratav, Levent Üzümcü, Meltem Cumbul, Murathan Mungan, Müjde Ar, Menderes Samancılar, Müjdat Gezen, Nejat Yavaşoğulları, Rutkay Aziz, Sabahat Akkiraz, Selçuk Yöntem, Sevinç Erbulak, Türkan Elçi ve Zuhal Olcay gibi isimlerin de olduğu 111 kişi Hürriyet, Cumhuriyet, Birgün ve Evrensel gazetelerine ilan vermişti.

111 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça’nın durumunun kritik seviyeye geldiğini belirten 111 isim, iktidara şöyle seslenmişti: “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça OHAL kararnamesi ile işten atılan beş bin akademisyen, elli bin öğretmen ve yüz elli bin çalışandan sadece ikisi. İşe geri dönme talebiyle açlık grevine gittikleri için cezaevine atıldılar. 111 gündür açlar. Nuriye ve Semih ölmesin. Çalışma hakları geri verilsin. Okullarına dönebilmeleri ve hayatlarına devam edebilmeleri için devletin gereken adımları atmasını istiyoruz. Adalet ve demokrasi bunu gerektirir.”

“Emniyete değil, terör örgütü üyelerine güveniniz sonsuz!”

Söz konusu ilana tweet atarak tehditler savuran Soylu, ilana verilen desteği “DHKP-C üyesi iki terör örgütü üyesine hamilik!” diye niteledi.

Gülmen ve Özakça’yı bir kez daha ‘terör örgütü üyesi’ ilan eden Soylu, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün birtakım gazetelerde DHKP-C terör örgütünün talimatlarına eksiksiz uyan, bu örgütün mensupları için gerçekleri saptırarak ilan verenler. Başınıza gelen en ufak olayda yardım istediğiniz polisin bilgisine, istihbaratına ve tespitlerine güvenmiyorsunuz. Ancak terör örgütü üyelerine güveniniz sonsuz! Hepinizin devletini terör örgütü karşısında hareketsiz ve etkisiz hale getirmek, suçlu, göstermek için yola çıkanlar… Neyin altına imza attığınızın farkında mısınız? Peki terör örgütüne cesaret vermek için bu ilanı yayınlayanlar?”