İçişleri Bakanı açıkladı, Başkanlık referandumunda trafoya kediler bu sefer girmeyecekmiş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkanlık referandumunda sandık güvenliğiyle ilgili basın toplantısı yaptı.

İçişleri Bakanı açıkladı, Başkanlık referandumunda trafoya kediler bu sefer girmeyecekmiş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkanlık referandumunda sandık güvenliğiyle ilgili basın toplantısı yaptı. Soylu, “Oyların sayımı sırasında planlı bir sabotaj veya kendiliğinden gerçekleşebilecek herhangi bir elektrik arızasına karşı gerekli bütün tedbirlerin önceden alınmıştır” dedi.

16 Nisan günü gerçekeleşecek Başkanlık Referandumu’nda, sandık güvenlikleriyle ilgili gerekli tedbrilerin alındığını iddia eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çok sayıda güvenlik personelinin seçim günü görevlendirildiğini açıkladı.

“Trafolara kedi girmesi” ihtimaline de değinen İçişleri Bakanı, özel önlemlerin alındığını iddia etti. Süleyman Soylu, şunları ifade etti: “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bildirilecek enerjiyle ilgili kritik tesislerin, trafo merkezlerinin korunması için 3 bin 476 devriye olmak üzere 9 bin 674 jandarma personeli, 3 bin 260 ekip olmak üzere 8 bin Emniyet Genel Müdürlüğü personeli görevlendirilmiştir. Siber saldırılara karşı ise ilgili birimler 24 saat esasına göre çalışacaklardır. Halk oylamasının güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi, seçmenin hür iradesinin her türlü baskı ve yönlendirmeden uzak bir şekilde sandığa yansımasını sağlamak üzere bakanlığımız tarafından alınan tedbirler; halk oylaması öncesi tedbirler, oylama gününe ilişkin tedbirler ve halk oylaması sonrasına ilişkin tedbirler olarak üç kısımda ele alınmıştır.”