"İç savaşa hazırlanın" diyen AKP'li yöneticinin istifası istendi: "Hislerine kapılmış"

"İç savaşa hazır olun" diyen AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı için partisinden istifa çağrısı geldi.

AKP Manisa İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem başkanlık referandumuyla ilgili, “Eğer yüzde 50’yi geçemezsek iç savaşa hazır olun” şeklinde skandal sözleri üzerine partisinin yönetiminden açıklama geldi.

Erdem’in infial uyandıran sözlerinin ardından AKP Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Hürriyet‘e konuşan Ataş, “Olayı öğrenir öğrenmez, Manisa il başkanımızı hemen aradım ve bu il başkan yardımcısının bu akşamdan itibaren istifasını almasını istedim” dedi.

“Hislerine kapılmış”

Ataş, istifasını istedikleri Başkan Yardımcısı için “Anlaşılıyor ki bu arkadaşımız hislerine ve duygularına kapılmış böyle bir açıklama yapmış” yorumunda bulundu.

Ataş’ın açıklamalarının devamı şöyle:

“Bizim felsefemizle asla bağdaşmayan böyle bir görüşü ifade eden bir kişinin partimizin yetkili organlarında yeri olamaz. İl başkanımızdan bu kişiden hemen konuyla ilgili kamuoyuna bir açıklama yapmasını istedim. Çünkü bu maksadını ve haddini aşan, bizim asla tasvip edemeyeceğimiz bir görüştür. Biz demokrasiyle inanan insanlarız. Referandumda vatandaşlarımız tarafından kullanılacak evet oylarının da hayır oylarının da bizim başımızın üstünde yeri vardır. Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımıza, partimizin bütün yetkili kurullarında görev alan arkadaşlarımızın da görüşleri. Başından beri görüşleri böyledir. Anlaşılıyor ki bu arkadaşımız hislerine ve duygularına kapılmış böyle bir açıklama yapmış. Bunu asla kabul etmemiz mümkün değil.”

http://gazetemanifesto.com/2017/02/15/video-akp-il-baskan-yardimcisi-basarisiz-olursak-ic-savasa-hazirlanin/