İBDA-C'cilerin kampanyasına Memur-Sen ve Bilal Erdoğan'ın vakfı sponsor oldu

Bilal Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu TÜGVA ve AKP'li Memur-Sen, İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen Büyük Doğu Fikir Ocakları'nın etkinliğine sponsor oldu.

İBDA-C'cilerin kampanyasına Memur-Sen ve Bilal Erdoğan'ın vakfı sponsor oldu

Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu TÜGVA isimli vakfı ve AKP güdümlü memur sendikası Memur-Sen, cihatçı İBDA-C örgütüne yakınlığıyla bilinen Büyük Doğu Fikir Ocakları’nın etkinliğine sponsor oldu.

TÜGVA ve Memur-Sen’in de aralarında bulunduğu çok sayıda sağcı kuruluşun desteklediği etkinlik konusu kampanyanın hedefi ise, 1 milyon gence şeriatçı Necip Fazıl Kısakürek’in ”Bu eser benim benim bütün varlığım, vücut hikmetim! herşeyim…” dediği “İdelocya örgüsü” adlı kitabını ulaştırmak.

‘Kampanya’ya Bilal Erdoğan’ın vakfı ve Memur-Sen’in dışında, kuruluş yıllarında Tayyip Erdoğan’dan Abdullah Gül’e ve Bülent Arınç’tan Mehmet Ali Şahin’e kadar AKP’nin bir çok ileride gelen isminin rol aldığı MTTB ile, İsmailağa Cemaati ‘Şeyh’i Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni de destek veriyor.

Büyük Doğu Fikir Ocakları, şeriatçı Necip Fazıl Kısakürek’in ‘fikir’lerinin günümüzdeki temsilcisi ve dincilerin kendisinden “İBDA Mimarı” diye bahsettiği İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu’na yakınlığıyla biliniyor. Kuruluşun yayın organı olan haftalık Baran dergisinin her sayısında da Mirzabeyoğlu’nun yazılarına yer veriliyor.

İşte kampanya afişleri:

İşte Salih Mirzabeyoğlu’lu Baran Dergisi’nin son dört sayısı: