İBB'den üst düzey görevden alma: 'Semih Terzi'nin baldızına tazminat' iddiası var

İBB, belediyeye bağlı şirketlerden Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük'ün görevden alındığını duyurdu. 

İBB'den üst düzey görevden alma: 'Semih Terzi'nin baldızına tazminat' iddiası var

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, belediyeye bağlı şirketlerden Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Kütük’ün görevden alındığını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür A.Ş Genel Müdürü Kütük’ün görevden alındığını kısa bir açıklamayla duyururken, gerekçe ise açıklanmadı.

Terzi’nin baldızına tazminat iddiası

Belediye herhangi bir gerekçe açıklamasa da, Kütük’ün görevden alınmasında darbe girişiminde öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi’nin baldızına yönelik tazminat ödenmesi iddiasının etkili olduğu konuşuluyor.

Kültür A.Ş'de Genel Müdür Nevzat Kütük görevden alındı...Sözkonusu iddiaya göre, Kültür A.Ş’de Kütük’ün Özel Kalem Müdürü olarak çalışan ve Semih Terzi’nin eşi Nezire Terzi’nin kardeşi olan Ayşegül Albayrak isimli kadın, Terzi’nin tüm mal varlıklarını üzerine geçirmeye çalışıyordu.

Ancak bu iddia ortaya çıktıktan sonra Ayşegül Albayrak, Kültür A.Ş’den ‘FETÖ ile iltisak’ gerekçesiyle ihraç edilmek yerine, “Üstü olan amirlerle yaşadığı tartışma sonucu iş akdi sona erdirilmiştir” diye bir gerekçe oluşturularak işten çıkarıldı. Bu gerekçe sayesinde Ayşegül Albayrak’a 75 bin TL ihbar ve kıdem dahil tazminat verildi.