İbadi: Türk askerinin Başika'dan çekilmesi konusunda Türkiye ile anlaştık

Irak devlet televizyonu, Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin, Türk askerinin Başika’dan çekilmesi konusunda anlaştığını duyurdu. Irak devlet televizyonu, İbadi’nin, Irak tarafının talebi olan Başika’daki Türk askerinin bölgeden çekilmesi konusunda Türkiye ile anlaşmaya varıldığını söylediğini duyurdu. Televizyon anlaşmanın ayrıntılarını açıklamadı. Türk askeri Irak’ın kuzeyinde IŞİD’e karşı operasyonunu başlatmadan önce... View Article

İbadi: Türk askerinin Başika'dan çekilmesi konusunda Türkiye ile anlaştık

Irak devlet televizyonu, Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelen Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin, Türk askerinin Başika’dan çekilmesi konusunda anlaştığını duyurdu.

Irak devlet televizyonu, İbadi’nin, Irak tarafının talebi olan Başika’daki Türk askerinin bölgeden çekilmesi konusunda Türkiye ile anlaşmaya varıldığını söylediğini duyurdu.

Televizyon anlaşmanın ayrıntılarını açıklamadı. Türk askeri Irak’ın kuzeyinde IŞİD’e karşı operasyonunu başlatmadan önce Musul’da savaşacak grupları eğitmek için Başika’da konuşlanmıştı. Irak merkezi yönetimi uzun zamandır Türk askerinin bölgeden ayrılmasını istiyordu.