Hüsnü Mahalli'nin sağlık durumu kötüleşiyor: "Hastalığım için olmaması gereken her şey var"

Tutuklu gazetecilerden Hüsnü Mahalli'nin sağlık durumunun kötüleştiği belirtildi.

Hüsnü Mahalli'nin sağlık durumu kötüleşiyor:

‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve ‘Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret’ suçlamalarıyla tutuklanan ve tedavisi için Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde tutulan gazeteci Hüsnü Mahalli’nin sağlık durumunun kötüleştiği belirtildi.

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Hüsnü Mahalli ile görüşen CHP İstanbul milletvekili Dr. Ali Şeker, Mahalli’nin bacaklarında felç durumunun olduğunu ve oturup kalkamadığını belirterek “Bu koşullarda tedavi olmaz” dedi.

Mahalli’nin kızı Sevra Mahalli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Babamın kan değerleri kötüleşiyor. Önceliğimiz hep tedavisi ve sağlıgı. Tutukluluk incelemesi sonucuna da itiraz ediyoruz” diye yazmıştı.

“‘Hastalık ilerlesin’ diye mi düşünüyorlar?”

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker de önceki gün Silivri Cezaevi’ne giderek Mahalli ile görüştü. Şeker, Mahalli’nin hareketlerinde sıkıntılar olduğunu, çömelip kalkamadığını ve bacaklarında felç durumu olduğunu söyledi. Şeker “Bağışıklık sisteminin omuriliğe saldırısı sonucu otoimmün dediğimiz tipte iltihaplanma nedeniyle omurilik vazifesini göremez ve felç oluşur. Protez desteğine ihtiyaç duyuyor fizik tedavi görmesi gerekiyor, hematoloji takibi gerekiyor. Bağışıklık sistemini baskı altında tutan, kan değerlerinide düşüren bir tedavi görüyor” dedi. Şeker, 1 aydır immün (bağışıklık) baskılama tedavisi kesildiği halde kan değerlerinin yükselmediğini, son tahlillerde kan hücrelerinin düşük olduğunun görüldüğünü anımsatarak, şu bilgileri verdi:

“Dışardan yemek yedirilmiyor, parasıyla yemek aldırtılmıyor ve aç kalıyor. Fiziki koşullar kötü, hijyen kötü, gürültüden uyuyamadığını söylüyor. Stresli ortamlar bu hastalığı ilerletir. Bu koşullarda tedavi olmaz. ‘Hastalık ilerlesin’ diye mi çabalıyorlar diye düşünüyor.

Mahalli’den mesaj

Öte yandan Hüsnü Mahalli, tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nde kendisiyle birlikte diğer gazetecileri ziyarete gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer aracılığıyla sağlık durumuna ilişkin açıklamada bulundu.

Çakırözer’in aktardığına göre, Mahalli “MS hastasıyım. Bu hastalığı tetikleyen en büyük unsurların başında da stres geliyor. Ayrıca ortamın steril olması lazım. Ancak şu an odamda 24 saat iki jandarma bekliyor. Bu bazen 3’e çıkıyor. Ayrıca infaz koruma memuru da olunca, küçük bir odada 5 kişi ile kalmak zorundayım. Odanın içinde duş yok. Koridordaki duşu diğer hastalarla birlikte kullanabiliyorum. Yani benim hastalığım için olmaması gereken her şey var.” ifadelerini kullandı.