Hüseyin Duman mezarı başında anıldı

Komünist işçi Hüseyin Duman mezarı başında anıldı.

Hüseyin Duman mezarı başında anıldı

17 Nisan 1999 tarihinde Sosyalist İktidar Partisi seçin konvoyuna yapılan faşist saldırıda yaşamını yitiren Hüseyin Duman mezarı basında anıldı. Anma Türkiye Komünist Hareketi (TKH) tarafından düzenlendi.

Anmada konuşan, TKH MK üyesi Ali Öztutan “Hüseyin Duman yoldaşımız 18 yıl önce Sosyalist İktidar Partisi’nin ‘Yağma yok, sosyalizm var’ sloganıyla katıldığı seçimlerde, seçim konvoyuna faşistlerce düzenlenen saldırıda göğsünden vurularak hayatını kaybetti. Hüseyın yoldaşımız emekçiydi, tekstil işçisiydi, bir komünistti. Onun hedefi olan sosyalizm bugün her komünistin omuzlarında birer yüktür. Hüseyin yoldaşımızın bayrağı, mücadelesi bugün Türkiye Komünist Hareketi’ndedir. Türkiye bugün de 90’lar gibi zor bir süreçten geçiyor. Dün referandum sonuçları açıklandı, referandum öncesi bir sürü hile, baskı, hukuksuzluk ve OHAL şartlarında bir seçime gittik. Yetmedi seçim günüde bir çok hukuksuzluk yaşadık ama her şeye rağmen ülkenin yarısı ‘Hayır’ın sesini yükseltti. Hüseyin yoldaşımız fiziksel olarak aramızda olmayabilir ama kavgayı sürdürecek yoldaşları buradadır. Hüseyin’e sözümüz var yoldaşlar ‘Devrim’. Sosyalist Turkiye’yi kurana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz.” açıklamasında bulundu.

Sonrasında söz alan TKH İşçi Komitesi üyesi Hüseyin Gülşen, “Hüseyin’in mezarının başına gelirken sözümüzü unutmadığımızı tekrardan haykırmak için bir araya geliyoruz. Hüseyin bu uğurda mücadele ederken katledildi. Bizim Hüseyin’e sözümüz devrim oldu ve devrimi gerçekleştirecek kadrolar buradadır. Hüseyin ile kişisel olarak tanışıklığa dahil değilim ama Hüseyin’in hangi idealleri uğruna hangi mücadele uğruna katledildiğini biliyorum. Ve eminim çok uzun sürmeyecek arkadaşlar. Bu krizler, bu yağma düzeni bir gün son bulacak. O gün buraya yüzümüz asık gelmeyeceğiz, gülerek geleceğiz, Sosyalist Cumhuriyeti kurduk Hüseyin diye geleceğiz. Hüseyin benim sınıfdaşımdı, yoldaşımdı, adaşımdı. Hüseyin’e benim öyle bir sözüm var ki işçileri örgütleyerek bir bayram havasında Hüseyin’in yanına gelerek Sosyalist Turkiyeyi kurduk Hüseyin diyene kadar mücadelemize devam edeceğiz.” dedi.