Hüseyin Duman anılıyor

1999 yılında öldürülen komünist işçi Hüseyin Duman mezarı başında anılıyor.

Hüseyin Duman anılıyor

17 Nisan 1999 tarihinde, seçimlerden bir gün önce Sosyalist İktidar Partisi seçim konvoyuna yapılan faşist saldırıda yaşamını yitiren tekstil işçisi Hüseyin Duman bugün mezarı başında anılacak.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) anma ile ilgili “Hüseyin Duman yoldaşımızı mezarı başında anıyoruz” başlıklı bir açıklama yayınladı. Açıklama şu şekilde:

18 yıl önce Sosyalist İktidar Partisi (SİP) seçim konvoyuna yapılan faşist saldırı sonucunda öldürülen parti üyesi tekstil işçisi Hüseyin Duman’ı bugün İstanbul’daki Yenibosna Çobançeşme Mezarlığı’nda saat 11.00’de mezarı başında anacağız.

Hüseyin Duman, 17 Nisan 1999 tarihinde, seçimlerden bir gün önce, SİP seçim konvoyuna yapılan saldırı sırasında yoldaşlarını korumaya çalışırken Ülkü Ocakları üyesi faşist İhsan Bal tarafından göğsünden vurularak öldürülmüştü.

Hüseyin Duman bir komünistti, tekstil işçisiydi, Kürt’tü, Alevi kökenliydi. Emekçilerin ücretli kölelik düzeninden kurtulması ve sosyalist Türkiye mücadelesi veren Hüseyin’in, katili tüm tanıklara ve kimliğinin tespit edilmesine rağmen “bulunamadı”. “Rahşan affı” olarak bilinen yasanın kesinleşmesinden sonra teslim oldu ve kefaletle serbest bırakıldı.

Hüseyin Duman’ın mücadelesi ve bayrağı bugün Türkiye Komünist Hareketi tarafından taşınıyor. Ve biz bir kez daha devrim sözünü yerine getirme iddiası ile yolumuza devam ediyoruz.

Hüseyin’e sözümüz devrim olacak!

Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!

Yaşasın Sosyalist Türkiye mücadelemiz!

TÜRKİYE KOMÜNİST HAREKETİ