Hürriyet'e soruşturmada tanıdık isimler

Hürriyet'in "Karargah rahatsız" haberine açılan soruşturma arkasında yer alan isimler AKP'nin yayın organında sık sık yer alıyor.

Hürriyet'e soruşturmada tanıdık isimler

Hürriyet’in “Karargah rahatsız” haberine soruşturma açılmasının arkasında yer alan isimlerin AKP’nin operasyonel yayıncılıktaki ‘amiral gemisi’ sayılabilecek A Haber’in sık sık konuğu oldukları biliniyor.

Habere dair “16 Nisan’daki halk oylaması öncesinde hem hükümeti hem de referandum sürecini etkilemeye yönelik çok önemli bir muhtıra niteliği taşıdığı” ifadeleri kullanılan suçduyurusu dilekçesindeki imzanın sahibi Mehmet Hakan Sağlam, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi. Sağlam, A Haber’de programlarda boy gösteren bir isim.

Sağlam’ın dilekçesini ‘bekletmeden’ kabul eden Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Demir ise geçmişte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘sehven’ ifadeye çağıran isim olarak biliniyor. Dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı uzlaştırma büro savcılarından olan Mehmet Demir, daha sonra da HSYK tarafından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atanmıştı. Demir de tıpkı Mehmet Hakan Sağlam gibi, A Haber ekranlarındaki programlarda görülmeye alışık olunan bir isim olarak biliniyor.