"Hulusi Akar onbaşıyı çavuş yapamayan konumda"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı istifaya çağırdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a yüklenerek istifa çağrısında bulundu.

CHP Malatya İl Teşkilatında yönetimle birlikte basın açıklaması yapan Ağbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Cumartesi günü Malatya’da gerçekleştirdiği toplu açılış törenini eleştirdi. Toplu açılışı yapılan tesislerin daha önce de açıldığını söyleyen Ağbaba, “Eskiden temel atmalar ikişer kez oluyordu şimdi açılışlar ikişer, üçer kez oluyor. Devlet Hastanesi birkaç kez açılmıştı, şimdi artık nereyi açtıklarını söylemiyorlar. Cumhurbaşkanı en son 10 ay önce Malatya’ya gelmişti, o gün de toplu açılış töreni yapmıştı” diye konuştu.

Kış günü çiçek dikip ‘evet’ yazıyorlar

Cumhurbaşkanının Malatya’ya gelmesinden mutlu olduğunu kaydeden Ağbaba, “Park ve bahçelere çiçekler dikildi ama çiçeğin ömrü bir gün. Kış günü çiçek dikiyorlar ‘evet’ yazıyorlar. Çiçekle ‘evet’ yazıyorlar, çiçekler kuruyor. Kamu kurumlarının önüne yazıyorlar. Ya gidip biz de yazacağız oraya, biz de etkinliğimiz olduğunda yazacağız. Belediye babalarının çiftliği değil” dedi.

“Onbaşıyı çavuş yapamayan bir konumda”

Bazı kamu kurumlarının Varlık Fonuna devredilmesini de eleştiren Ağbaba, bu işin takipçisi olacaklarını belirtti. Türkiye’nin dış politikasının tamamen çökmüş durumda olduğunu ileri süren Ağbaba, “Türkiye tam bir ateş çemberine atılmış durumda. Bir tarafta Suriye’de askerlerimiz şehit oluyor, bir tarafta hiç olmamamız gereken bir yerde 70’e yakın askerimiz şehit oldu. Genelkurmay Başkanı nerede, Cumhurbaşkanıyla geziler yapıyor, pozlar veriyor. Maalesef esir edilmiş bir Genelkurmay Başkanı var. Esir edilip, o koltukta oturan kimse yok. Bu hepimize hakarettir. Genelkurmay Başkanı siyasetin içine girmiş, kampanyanın bir parçası olmuş, onbaşıyı çavuş yapamayan bir konumdadır. ” ifadelerine yer verdi.