Hulusi Akar "Malatya'daki en büyük Türk kim?" diye sordu, "İsmet İnönü" cevabını aldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret ederek, bölgede inceleme ve denetlemelerde bulundu. Orgeneral Akar, bölgedeki birlikleri denetimi esnasında tank içerisinde nöbet tutan bir askerle de sohbet etti. Akar, yeni doğmuş bir bebeği  olduğunu anlatan askere, “Gözün aydın. Gece uyutmuyor değil mi? ‘Nöbetim var’  diye evden kaçıyorsun.” esprisini yaptı. Malatyalı olduğunu öğrendiği askere... View Article

Hulusi Akar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret ederek, bölgede inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Orgeneral Akar, bölgedeki birlikleri denetimi esnasında tank içerisinde nöbet tutan bir askerle de sohbet etti. Akar, yeni doğmuş bir bebeği  olduğunu anlatan askere, “Gözün aydın. Gece uyutmuyor değil mi? ‘Nöbetim var’  diye evden kaçıyorsun.” esprisini yaptı.

Malatyalı olduğunu öğrendiği askere “Malatya’daki en büyük Türk kim?”  diye soran Akar, “İsmet İnönü” karşılığını aldı. Bunun üzerinde askere  Malatya’daki ikinci büyük Türk’ün kim olduğunu soran Akar’a asker “Turgut Özal”  olduğunu söyledi.

Asker, Malatya’daki üçüncü büyük Türk’ün de Battal Gazi olduğunu ifade  etti. “Peki dördüncüsü kim?” diyen Akar, askerden yanıt alamayınca, 2. Ordu  Komutanı Korgeneral Metin Temel olduğunu belirtti.