HSYK'dan yeni ihraç kararı

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun aldığı kararla ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında yargıda 107 hakim ve savcının daha ihraç edildiği öğrenildi. Bu kişiler hakkında gözaltı kararı da çıkarıldı. HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünkü toplantının ardından listeler üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını söyledi. “Bu son ihraç” Yılmaz, “107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler... View Article

HSYK'dan yeni ihraç kararı

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun aldığı kararla ‘FETÖ’ soruşturmaları kapsamında yargıda 107 hakim ve savcının daha ihraç edildiği öğrenildi. Bu kişiler hakkında gözaltı kararı da çıkarıldı.

HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bugünkü toplantının ardından listeler üzerindeki çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

“Bu son ihraç”

Yılmaz, “107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalışmalar sona erdi. Üzerinde çalıştığımız bir liste kalmadı. İtirazları da tamamladık” diye konuştu.

Bu kişilerden 105’inin itiraflar üzerine yapılan çalışmalar sonucunda ihraç edildiğini aktaran Yılmaz, 2 hakim, savcının başkaları üzerine kayıtlı ancak kendilerinin kullandığı belirlenen telefonlarında örgütün haberleşme programı olduğu belirtilen ByLock bulunduğunu kaydetti.

Öte yandan ihraç edilenler arasında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınan Adil Öksüz’ü serbest bırakan hakimin de bulunduğu öğrenildi.

Gözaltı kararı çıkarıldı

Bu arada, listelerin savcılıklara da gönderildiği ve bu kişiler hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı öğrenildi.