Hrant Dink öldürülüşünün 10. yılında anıldı

19 Ocak 2007 tarihinde cinayet sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink, Agos Gazetesi önünde anıldı.

Hrant Dink öldürülüşünün 10. yılında anıldı

19 Ocak 2007 tarihinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink, Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos Gazetesi önünde anıldı.

Binlerce kişinin katıldığı Şişli’deki anmada bir konuşma yapan eşi Rakel Dink, Hrant’ın katlinin sorumlusunun devlet olduğuna, doğrudan devlet yapmadıysa, içindeki katilleri temizlemesi gerektiğine vurgu yaptı.

Rakel Dink anmada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“10 yıldır neler neler oldu. Önümüze bir dava süreci verdiler. Mahkemelere girdik çıktık. Üzerimize gülündü, hakaret edildi, ‘Ya sev ya terk et’ denildi. Önce ‘Cinayette örgüt yoktur’ dendi, sonra Yargıtay ‘Örgüt varmış ama birkaç milliyetçi gençle sınırlı’ dedi. Sonra gün geldi, cinayeti işleyen, sonra üzerini örten, bundan çıkar sağlamaya çalışan devletin içindeki ittifaklardan biri birden bozuldu… Birkaç milliyetçi gençten oluşan örgüt gitti, yerine FETÖ geldi. Bir ara Ergenekon’muş gibi yaptılar, ama bizim davayı teğet geçti. Devlet her seferinde kuyruğunu olay yerinde bırakıp ‘işte iblis’ diyor. Ne yalan, ne doğru. Yılanın peşinden gitmek yerine yılanın gömleğiyle uğraşmaktan ne zaman yorulacağız?”

Anma sırasında sık sık “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz”, “Biz bitti demeden bu dava bitmez”, “Katil devlet hesap verecek” şeklinde sloganlar atıldı.