Ogün Samast'la fotoğraf çektiren jandarmalar salıverildi!

Gazeteci Hrant Dink'in katledilmesine ilişkin davasında savcı, 4 tutuklu sanığın tahliyesini istedi.

Ogün Samast'la fotoğraf çektiren jandarmalar salıverildi!

Gazeteci Hrant Dink’in katledilmesine ilişkin davasında savcı, 4 tutuklu sanığın tahliyesini istedi. Mahkeme savcının talebi doğrultusunda 4 sanığın da tahliyesine karar verdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin Fethullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer, Coşgun Çakar ve ana dava dosyası sanıkları Ogün Samast, Erhan Tuncel ile jandarma görevlileri, gazeteciler Ekrem Dumanlı ve Ercan Gün’ün de aralarında bulunduğu 25’i tutuklu 10’u firari 85 sanıklı davanın yedinci duruşmasında, cumhuriyet savcısı ifadesi alınan 4 tutuklu sanığın tahliyesini talep etti.

Ogün Samast’la fotoğraf çektirmiştiler

Duruşmada taleplere ilişkin görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, o dönem Samsun’da Hrant Dink’in katili Ogün Samast ile fotoğraf çektiren tutuklu sanıklar dönemin Samsun İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü emekli Yarbay Atilla Güçlüoğlu, suç döneminde Samsun Jandarma Komutanlığı’nda görevli Yüzbaşı Murat Bayrak, Astsubay Birol Ustaoğlu ve Astsubay Yüksel Avan’ın tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişme ihtimali ve savunmalarının alınmış olmasını dikkate alarak tahliyesini istedi.

Mahkemede savcının talebini uygun bularak  4 jandarma görevlisi subay ve astsubayın da tahliyesine karar verdi.