Hrant Dink Davası’nda jandarma görevlilerine tahliye

Agos’un haberine göre; Hrant Dink’in katledilmesine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada duruşmanın savcısı, dönemin jandarma görevlilerinden Bekir Yokuş, Ecevit Emir, Emre Cingöz, Hacı Şerif Şimşek ve Şeref Ateş’in tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti de savcının talebine uyarak beş jandarma görevlisinin tahliyesine karar verdi. Tahliye kararında “HTS kayıtlarındaki baz bilgilerinin cinayet... View Article

Hrant Dink Davası’nda jandarma görevlilerine tahliye

Agos’un haberine göre; Hrant Dink’in katledilmesine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada duruşmanın savcısı, dönemin jandarma görevlilerinden Bekir Yokuş, Ecevit Emir, Emre Cingöz, Hacı Şerif Şimşek ve Şeref Ateş’in tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti de savcının talebine uyarak beş jandarma görevlisinin tahliyesine karar verdi. Tahliye kararında “HTS kayıtlarındaki baz bilgilerinin cinayet tarihi, saati ve yeriyle örtüşmemesine, Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilen 10 Ekim 2017 tarihli raporda, ‘olay mahallinde (Şişli) olduğu iddia edilen kişilere ait görüntülerin sanıklarla uyuşmadığı’ bilgisinin yer almasına ve tutuklu kaldıkları süre” gerekçe gösterildi.

Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, mahkemeden İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’ndan Hrant Dink’e ilişkin ellerindeki bütün bilgi ve belgelerin istenmesini talep etmişti. Bakırcıoğlu ayrıca, Hrant Dink ile ilgili geçmiş dönemde telefon dinlemesi olup olmadığının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) sorulmasını da talep etti. Mahkeme heyeti, bu talepleri de kabul etti.

Dava, 29-30 Ocak ve 1-2 Şubat’ta erteledi.