Hortumdan zarar gören çiftçi sorduğu soruyla Bakanı kaçırttı: Fatih Terim’in aldığı paranın onda biri bizi kurtarır

Her felaket sonrasında ortaya çıkan, halka vaatler veren ancak ilerleyen zamanlarda mevcut sorunlarla ilgili hiçbir adım atmayan Bakan profiline bir yenisi eklend

Hortumdan zarar gören çiftçi sorduğu soruyla Bakanı kaçırttı: Fatih Terim’in aldığı paranın onda biri bizi kurtarır

Her felaket sonrasında ortaya çıkan, halka vaatler veren ancak ilerleyen zamanlarda mevcut sorunlarla ilgili hiçbir adım atmayan Bakan profiline bir yenisi daha eklendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çiftçinin anlattığı sorulara cevap vermek yerine kaçmayı tercih etti.

Geçtiğimiz günlerde Antalya’da yaşanan hortum sebebiyle zarar gören bölgeleri ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya olayla ilgili yaşadıkları sorunları ve zararının telafi edilmesini haklı bir şekilde isteyen çiftçi, sordukları sorularla adeta Türkiye’yi özetledi.

Medyada halkın sorunlarına yer verilmediğini bunun yerine “balona rövoşata atan çocuk” gibi eğlencelik tüketime dönük unsurlara yer verildiğinden şikayet eden çiftçi, sözü Fatih Terim’in aldığı “tazminata” getirerek Bakan’dan kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Çitfçi şunları söyledi, “Biz dilenmiyoruz, kimseden bir şey rica etmiyoruz, ama gerçekten elinize vicdanınıza koyun, bir milli takımda Fatih Terim’in aldığı paranın 10’da biri kurtarır. Bize tapu sorarsanız, belge sorarsanız bu işin içinden çıkamayız. 5 dönümün altına tapu verilmiyor. Biz üç kardeşiz, 10 dönüm yerimiz var, birbirimizi öldürmemiz gerekiyor tapu sahibi olmamız için. Birimiz ölecek ki birimiz sahibi olacak. Buraya kadar geldiniz bizi unutmayın. Bir de medyaya şunu söylüyorum bir haftadır balona rövaşata atanı seyrediyoruz. Bu enkazı kaldıramazsak biz yükümüzü sarar gideriz. Biz buranın halkıyız. Bizim sigortamız T.C. Irak’tan Suriye’ye her yere yardım edildi, bize de yardım edilsin”

Çiftçilerin bu sözlerini gülerek dinleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, daha sonrasında ise “geç kaldığı” gerekçesiyle çiftçiye herhangi bir cevap vermeden kaçtı.