"Hizbullah'ın Suriye'ye girmesi çok doğru bir işti"

Lübnan Cumhurbaşkanı'ndan çarpıcı açıklamalar.

Tesnim Haber Ajansı’nın haberine göre, Lübnan Cumhurbaşkanı, Suudi basınına verdiği röportajda, Lübnan sınırında yaşanan çatışmalardan sonra Hizbullah’ın Suriye’ye girmesinin çok doğru bir iş olduğunu söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, El-Arabiya kanalına verdiği röportajda şunları söyledi: “Arabistan’a bir ziyaret gerçekleştirdim. Çünkü beni davet eden ilk ülkeydi ve bu ülkeye ziyaretimin diğer bir nedeni de bazı sorunları ve halletmek ve bazı şüpheleri gidermekti. Lübnan özellikle Arabistan olmak üzere Arap ülkelerinin menfaatlerine zarar verecek hiçbir şey yapmamıştır.”

Lübnan Cumhurbaşkanı, Suudi Arabistan’a gerçekleştirdiği ziyarette iki ülke arasındaki ilişkilerin eskisi gibi olması istediğini çünkü bu durumun Lübnan’ın toprak bütünlüğünün, güvenliğinin ve istikrarının korunmasına yardım edeceğini belirtti.

Mişel Avn röportajın başka bir bölümünde şu ifadelerde bulundu: “Lübnanlılar istikrarın ve güvenliğin korunması ve terörizmle mücadele konusunda ortak görüşe sahiplerdir ve biz onlardan kalan sorunların ve Arap ülkelerindeki çatışmalar konusunda meydana gelen siyasi ihtilafların çözümü için müzakerelerde bulunmalarını istiyoruz.”

“Biz direniş eksenini destekledik ve terörizmin karşısında durduk”

Mişel Avn, Lübnan sınırında yaşanan çatışmalardan sonra, Hizbullah’ın Suriye’ye girmesinin çok doğru bir iş olduğunu çünkü hükümetin bu sorunu giderme gücünün olmadığını belirtti.

Lübnan Cumhurbaşkanı Suriye krizinin sadece siyasi olarak çözülebileceğini ve askeri olarak bu krizin çözülemeyeceğini çünkü bu krizin dışarıdan uluslararası taraflarca beslendiğini vurguladı.