Hindistan'da binlerce komünist yürüyüşe geçti

Hindistan Komünist Partisi (Marxist) iktidarda olduğu Kerala eyaletinde 2 hafta sürecek büyük bir yürüyüş başlattı.

Hindistan'da binlerce komünist yürüyüşe geçti

Hindistan Komünist Partisi (Marxist) iktidarda olduğu Kerala eyaletinde 2 hafta sürecek büyük bir yürüyüş başlattı.

Hindistan’ın HKP(M) tarafından yönetilen Kerala eyaletinde binlerce komünist hükümeti protesto etmek amacıyla 2 hafta sürecek bir yürüyüş başlattı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği 22 Ekim-3 Kasım arasında sürecek olan yürüyüşe içlerinde gençlik örgütleri, kadın örgütleri ve sendikaların da olduğu 100’den fazla kurum destek veriyor.

Yürüyüşün rotası 40 bin köy ve 126 şehirden geçecek şekilde planlandı. Yürüyüş sırasında yaklaşık 400 etkinlik ve bunun yanında binlerce küçük miting ve toplantılar yapılması planlandı.

Başbakan Narendra Modi’nin halk düşmanı politikalarını protesto etmek amacıyla başlayan yürüyüşün talepleri ise, kapatılan fabrikaların açılması ve işçilerin işlerine iade edilmesi, demir-çelik üretimi yapan fabrikaların özelleştirilmemesi veya satılmaması, sendikaların işçilerin çalışma koşullarına yönelik taleplerinin yerine getirilmesi, sendikalı olmayan sektörler için asgari ücret belirlenmesi ve sosyal sigortalarının yapılması ve ülke genelinde kadınların güvenliğinin sağlanması olarak belirlendi.

HKP(M)’nin yönettiği Kerala eyaleti Hindistan’ın en gelişmiş eyaleti olarak kabul ediliyor. Hindistan içinde en yüksek okuma yazma oranı, en yüksek yaşam beklentisi ve en düşük bebek ölüm oranı ve en yüksek İnsani Gelişim İndeksi Kerala eyaletinin yönetim başarısını gözle önüne seriyor.