Hindistan hükümeti 40 bin Arakanlıyı sınır dışı edebilir

Hindistan hükümeti, yaptığı açıklamada ülkedeki Arakanlıların bir kısmının "terör organizasyonları" ile bağlarının bulduğunu ve yasa dışı yollarla ülkeye giren Arakanlıların sınır dışı edilebileceğini belirtti.

Hindistan hükümeti 40 bin Arakanlıyı sınır dışı edebilir

Hindistan hükümeti, yaptığı açıklamada ülkedeki Arakanlıların bir kısmının “terör organizasyonları” ile bağlarının bulduğunu ve yasa dışı yollarla ülkeye giren Arakanlıların sınır dışı edilebileceğini belirtti.

Al Jazeera’nın haberine göre, Hindistan Yüksek Mahmekemesinin yapmış olduğu soruşturma kapsamında 40 bin Arakanlıdan bir kısmının, Pakistan tabanlı silahlı gruplarla bağlantısı olduğu söylendi. Başbakan Narendra Modi’nin yönetimindeki hükümetse, oturma izni olmayan Arakanlıların sınır dışı edilmesi için mahkemeye başvurdu. Genel Savcı Tuşar Metha, Arakanlıların “aşırı gruplarla” yaptığı yasa dışı para alış-verişlerini belgeleyeceğini iddia ederken, Hindistan basınında yapılan spekülasyonlara göreyse göçmenlerden bazılarının IŞİD ile de bağlantıları var. Mahkeme 3 Ekim’de başlayacak.

Hindistan 5 yıldan beri Myanmar’dan yüksek sayıda göç alıyor. 25 Ağustos’tan beri ülkeye 400 bin Arakanlının girdiği düşünülüyor. Hindistan hükümeti ise, Batı tarafından, Myanmar’ın Arakanlı savaşçılara karşı yürüttüğü askeri saldırıyı kınamamakla ve Arakanlı göçmenlerin yer aldığı yerlerdeki göçmen karşıtı saldırıları önlememekle suçlanıyor.